TOP 5: Cele mai urâte smartphone-uri existente în România

13/08/2013

Acum câteva zile citeam un articol destul de interesant în care erau prezentate Top 10 cele mai urâte oraşe ale lumii. M-am gândit că ar fi o oportunitate să fac şi eu top pentru cele mai „odioase” smartphone-uri care au trecut graniţele ţării noastre. Vă asigur că există unele şi mai urâte decât cele prezentate în acest articol, dar multe dintre ele nu au fost comercializate în ţara noastră.

Menţionez că acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Locul 5: LG L3

Nu mă interesează faptul că acest smartphone este foarte slab din punct de vedere hardware, eu l-am adăugat în top pentru simplul fapt că este execrabil. Ei bine, personal sunt fan LG când vine vorba de design, telefoanele sale pătrăţoase şi seriozitatea materialelor utilizate consider că  sunt perfecte pentru bărbaţi. Totuşi, cu acest smartphone, sud-coreenii au fost foarte zgârciţi. În poze, LG L3 arată excelent, dar în realitate te sperie. Este un fel de Mp4 cu ecran mai mare, un telefon care în mâna doamnelor şi domnişoarelor arată ca un pachet de ţigări, în timp ce în mâna domnilor nu are ce căuta. Ca să facem o comparaţie satirică, putem spune că este un fel de Tyrion Lannister al smartphone-urilor.

LG-optimus-L3

Locul 4: iPhone 3G

Well, fani Apple în general, vă rog să mă scuzaţi, dar iPhone 3G a fost, este şi va rămâne un smartphone urât. Când a fost lansat, iPhone 3G era vedeta vedetelor din toate punctele de vedere, mai puţin desing-ul. Capacul de pe spate îmi aduce aminte de vechile autobuze din filmele americane, cele rotunde în care de obicei se transportau elevii sau negrii (în funcţie de film). În ceea ce priveşte faţa acestui smartphone, aceasta nu este rea, dar pur şi simplu nu pot uita cât de urât este construit spatele acestui device.

IPhone_3G_and_3G_S_backs

Locul 3: Nokia 808 Pureview

Nu contestă nimeni calitatea fotografiilor făcute cu acest telefon inteligent, dar felul cum arată nu este atât de necontestat. Acest telefon pur şi simplu nu are o logică a formelor. Spatele este îngrozitor, cu acea cameră impunătoare (că deh, sunt totuşi 41 de megapixeli în ea), iar faţa aduce aminte de vechea vedetă a celor de la Nokia, N95. Probabil că designerii erau în concediu când s-a gandit acest telefon, deoarece acestea seamănă cu o cameră foto, dar la care poţi să şi vorbeşti. Prefer totuşi o cameră foto separat şi un smartphone mai slim, mai draguţ.

SONY DSC

Locul 2: HTC Desire

HTC m-a surprins extrem de plăcut prin lansarea smartphone-ului HTC One, un telefon care din punct de vedere al design-ului mi se pare aproape de perfecţiune. Se pare că cei de la HTC au învâţat din greşelile trecutului, una dintre marile greşeli fiind HTC Desire. Acest smartphone de altfel excelent pentru vremea când a fost lansat, a dus lipsă de inspiraţie din partea inginerilor HTC atunci când a fost creat. Acele butoane capacitive ale sale sunt pur şi simplu execrabile, iar forma sa deloc egală la capete fac din HTC Desire un telefon de nedorit. În plus, dacă ne uităm la telefon din lateral, avem impresia că ne uităm la o barcă gonflabilă.

HTC-Desire-silver-Android-2

Locul 1: Google Nexus S

Din punctul meu de vedere, Google Nexus S este cel mai urât smartphone ce a existat vreodată pe plaiurile mioritice. Când mă uit la el, nu îmi inspiră nimic. Toate celelalte telefoane, chiar şi cele din acest top, uitându-mă la ele pot să fac o corelare cu altceva, cu un alt lucru, obiect etc. Google Nexus S nu mă ajută deloc în acest sens. Este un amalgam de forme ciudate, rotunde şi parcă neterminate. Acest smartphone îmi dovedeşte faptul că există în lumea asta şi lucruri care distrug creativitatea.

Google-Samsung-Nexus-S

Acesta a fost topul meu cu privire la cele mai urâte smartphone-uri ce există sau au existat vreodată în România. Cu siguranţă sunt multe alte device-uri care nu arată deloc bine, de aceea vă întreb pe voi, care sunt cele mai urâte telefoane inteligente pe care le-aţi văzut vreodată?

Cosmin Mușat
Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.