Se pare că în scurt timp vom vedea în marile oraşe nu doar clasicele easybox-uri pentru produse, ci şi reţele de lockere pentru mâncare.
Compania braşoveană Carmolimp a lansat prima reţea de lockere din România cu temperatură controlată, dedicată livrărilor alimentare la rece. Carmolimp deţine cea mai mare fabrică integrată de mâncare gătită din ţară şi este cunoscută la nivel naţional pentru faimoasa ciorbă la pungă.
Reţeaua Carmolimp Lockers va funcţiona într-un sistem hibrid, adică cei interesaţi vor cumpăra lockerele, vor oferi locaţia, alimentarea cu energie şi conexiunea la internet, în timp ce Carmolimp se va ocupa de operare, mentenanţă şi fluxurile logistice. Soluţia este una complet automatizată, iar în interior se poate optimiza temperatura în funcţie de alimentul depozitat.
„Este un proiect care schimbă modul în care se face logistica alimentară la rece în România. Ne propunem să extindem accesul la produse proaspete, livrate rapid și sigur, și, în același timp, să creăm o rețea de micro-investiții stabile, ușor de accesat de cât mai mulți oameni”, a declarat Valentin Șoneriu, Director general Carmolimp.
Investiţia într-un locker pentru mâncare va fi între 7000 – 10000 euro, iar aceasta va putea fi recuperată ulterior în 7 – 15 luni (în funcţie de numărul de celule şi poziţionare).
Sursa: economica.net