Arhiva

Se pare că lupta împotriva content sharing-ului a început. Guvernul SUA a închis site-ul megaupload.com, acuzând fondatorii de încălcări grave a copyright-ului. Toţi directorii site-ului au fost arestaţi, inclusiv pe fondatorul Kim Dotcom.

Peste 70 de poliţişti au făcut razii în peste 10 locuinţe din Noua Zeelandă, în urma cărora au fost arestaţi mai multi oficiali megaupload: Finn Batato (şeful de marketing), Mathias Ortamnn (co-fondatorul megaupload), Bram van der Kolk (angajat megaupload). De asemenea, poliţia a confiscat şi bunuri ce valorează câteva milioane de dolari, incluzând maşini de lux. Cei de la megaupload au fost acuzaţi că au făcut parte dintr-o schemă prin care ar fi luat 500 de milioane de dolari de la posesorii de drepturi de autor.

Industria muzicală şi Hollywood-ul vor eliminarea pirateriei online, însă companiile mari din online, precum Google şi Facebook s-au plâns că în forma actuală, legislaţia va încuraja cenzura.

Răspunsul hackerilor a fost imediat şi pe măsură. Cei de la Anonymus s-au hotărât să riposteze puternic şi au dat jos site-urile FBI, RIAA, MPAA şi Universal Music Group. Iar grupul spune că acesta nu este finalul, că lupta cu oficialii abia a început. Iată mai jos un filmuleţ adresat organelor de justiţie din America.

Sursa: reuters.com

Categorii: arhiva

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.