Smartphone

Intel a anunţat un parteneriat cu Orange pentru producerea primului smartphone cu procesor Intel pentru Europa. De asemenea, Intel a mai anunţat o altă colaborare cu Lava International, colaborare ce are ca scop aceeaşi realizare a unui smartphone cu procesor Intel, dar de data aceasta pentru piaţa din India.

Ambele telefoane vor fi identice ca design, dotări hardware etc., singurul lucru diferit va fi numele. În Europa, terminalul va exista sub denumirea de Orange Santa Clara, iar în India sub denumirea de Intel XOLO X900. Telefonul va avea un display de 4.0 inch cu o rezoluţie de 1024 x 600 pixeli şi un procesor single-core Intel Atom Z2460 de 1,6 GHz. Camera foto va fi una de 8 megapixeli, iar terminalul va oferi suport pentru HSPA+, tehnologia NFC şi conectivitate HDMI. Va veni preinstalat cu Android 2.3 Gingerbread, dar va primi update pentru Android 4.0 ICS.

Detalii despre preţ şi data lansării nu se ştiu, dar se estimează ca va apărea în Q2 al acestui an. Chiar sunt curios ce va ieşi din acest parteneriat inedit. Voi nu?

Sursa: engadget.com