Telefoane Mobile

Îmi amintesc o conversație recentă purtată pe twitter în care întrebam retoric cine are cele mai bune camere foto pe telefoanele mobile. Majoritatea s-au gândit la Nokia și la Sony Ericsson. La Nokia de vină sunt lentilele Carl Zeiss și din punctul meu de vedere Nokia N8 rules. Uite că Samsung a prezentat presei doi senzori ce urmează a fi integrați în generațiile sale noi de telefoane inteligente.

Senzorul de 12 Megapixeli uimește prin capacitatea de a filma full HD (1920×1080 pixeli) la 60 fps, 720p sau HD la 90 fps și VGA cu 120fps fiind capabil să filmeze și în slow motion.  Mai ieftin va fi cel de 8 Megapixeli ce promite calitatea și în condiții de luminozitate scăzută și promite a se comporta excelent pe partea de consum de energie. Va înregistra clipuri la 1080p și 30 fps, 720p și 60 fps, VGA ca și fratele mai mare. Ambele au o grosime de doar 6 mm ce va permite integrarea lor și în deviceuri subțiri. Pe piața din trimestrele Q2 și Q3.

via gsmarena.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.