Notebook

Un nou ultra-portabil a fost lansat în acest început de an de către cei de la Asus. Este un produs din seria B de laptopuri ce are specificaţii peste cele oferite de portabilele obişnuite. Putem include aici carcase mai rezistente, tastaturi prin care trece apa, protecţie mai bună pentru hard disk şi un nivel crescut al securităţii datelor. Ultimul Asus din această serie este Asus B23, un ultra-portabil de 12,5 inch.

În carcasa din aliaj de magneziu găsim procesoare Intel Core i3, i5 şi i7 cu voltaj standard, până la 8 GB RAM şi un HDD de 750 GB. Placa video dedicată lipseşte, însă ecranul cu rezoluţie de 1366×768 are filtru mat. Asus B23 cântăreşte 1,55 kg cu bateria de trei celule. Aceasta din urmă urmă poartă sigla Boston Sonata. Deşi are doar 4.400 mAh, ea se încarcă la 40% din capacitate în doar 10 minute şi ajunge la 80% din capacitate în 30 de minute. În plus, producătorul se laudă că durata de viaţă a acumulatorului Sonata este de trei ori mai mare decât a unui acumulator Li-ion standard.

A apărut deja un model din această serie cu procesor Core i7, 4 GB şi HDD de 500 GB  pe Amazon.com la un preţ mai mic de 1.000 $.

Sursa: theverge.com