Motorola a adus o interfață actualizată pentru camera foto și video de pe smartphone-urile din portofoliu. Se numește Camera 3.0 și am selectat câteva informații din comunicat.

Aplicație de cameră actualizată la nivel de UI;

Interfața a fost concepută spre a fi mai modulară, flash-ul și zoom-ul au fost repoziționate, sugestiile AI se află în partea de sus a ecranului. Marginile sunt mai rotunde, modurile camerei se află în partea de jos a aplicației, iar utilizatorul are posibilitatea să customizeze această secțiune. Au modificat și pictograma aplicației.

AI;

AutoScene selectează modul corect și aplică setări specifice pentru cameră (luminozitate, contrast, balans de alb și expunere). Motorola promite fotografii cât mai bune și cu un plus de culoare.

Compoziție Smart;

AI-ul recunoaște potențialele îmbunătățiri în timp real  (regula treimilor, nivelează fotografia în funcție de orizont). Este generată o imagine opțională. Această funcție poate fi activată din setările camerei.

Google Lens;

Nu cred că are nevoie de o descriere. Poate fi accesat din aplicația camerei și recunoaște obiecte, repere și texte (poți traduce cuvinte, căutări automate pe Google, apelare de numere de telefon etc).

Fotografiere prin gesturi;

Se activează din setprile AI și ajută în surprinderea de fotografii autoportret. Poți activa camera prin afișarea palmei, astfel se deschide un cronometru și este captat un selfie.

Night Vision;

Sunt captate 8 imagini în una singură (operează între 60 și 0.1 lux ca nivel de lumină). Ai parte de un plus de detalii și în cadrele trase pe lumină slabă.

Spot color;

Găsești funcția în meniul de setări al camerei și ai opțiunea de a selecta culoarea preferată pentru imagini cu un tuș artistic (la restul pozei se aplică un fundal alb-negru). Poți activa funcția și la fotografii, dar și la materiale video.

Cinemagraph;

Mai mult imagini sunt captate spre a forma un GIF animat. Este păstrat un element în mișcare, iar restul imaginii rămâne stabil.

Filtre live;

Se activează din zona de meniu și ai idee legat de cum va arăta imaginea înainte să o captezi.

Timelapse cu hyperlapse;

Funcționează mai bine cu ajutorul unui trepied. Poți alege ca viteza unui video să fie de până la 32x, iar funcția Hyperlapse promite o imagine clară.

Majoritatea funcțiilor din Camera 3.0 se află și pe alte interfețe de cameră de la concurență. Este important că au venit cu o actualizare ce promite o interfață mai aerisită, mai ușor de parcurs de către un utilizator + funcțiile integrate descrise mai sus. De menționat că vor aduce Camera 3.0 pe întreaga gamă de telefoane mobile, de la  segmentul entry și până la smartphone-ul pliabil.

Categorii: androidmotorola

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.