10 lucruri interesante despre Google

20/06/2010

Sursa este aici. Am selectat şi eu din lista de 21 – 10 chestii interesante legate de gigantul american. Îi spun „gigant” pentru că nu există companie legată strict de online mai puternică din punct de vedere financiar. Luat ca brand Google ocupă o poziţie fruntaşă.
Vă spun din start că informaţiile se adresează, în mod special, începătorilor în ale internetului. Un user cu vechime nu va găsi nimic nou în rândurile de mai jos.

1. Google a început în ianuarie 1996 ca un proiect la Universitatea Stanford din SUA fiind dezvoltat de către doi studenţi: Larry Page şi Sergey Brin. La vremea respectivă aveau 24 şi respectiv 23 ani.
2. Numele de Google a venit dintr-un accident. Cei doi doreau iniţial să îl numească Googol (mai aproape de Goagălul lui Vanghelie);
3. 97% din veniturile Google se datorează serviciilor de publicitate;
4. La început Google a indexat 25.000 de pagini iar acum search-engine-ul are miliarde de pagini în „memorie”;
5. Indexul Google este cel mai mare din lume. Este similar ca la o librărie. Cu cât aceasta este mai mare cu atât indexul este mai important. Nimeni nu îşi doreşte să piardă timp spre a găsi o informaţie utilă via www şi accesează search-engine-uri precum Google, Yahoo! sau Bing.
6. Cea mai mare creştere în traficul Google a venit atunci când a introdus opţiunea „Did you mean?” (Aţi dorit să scrieţi?). Traficul s-a dublat iar companiile ce îşi doreau publicitate au înţeles că spaţiul de sub căsuţa de searc este cel mai bun pentru reclamă;
7. În birourile companiei americane nu există un cod în ce priveşte îmbrăcămintea. Fiecare poate veni în ceea ce doreşte. Clădirea în care au sediul se numeşte Googleplex.
8. Valoarea brandului Google a depăşit 110 miliarde dolari ocupând locul 1 în lume.
9. Butonul „I’m feeling lucky” (Mă simt norocos) este foarte puţin utilizat dar s-a observat în unele teste că este important pentru experienţa oferită de Google. Este un buton de confort. Îmi aduce aminte de unele automobile mai vechi care aveau butoane dar fără utilitate directă ci mai mult pentru simetrie sau de frumuseţe.
10. Google oferă o gamă largă de servicii iar o listă scurtă ar curpinde: Blogger (serviciu de blogging), Picasa (upload de fotografii), Orkut (reţea socială), Gmail (cel mai popular client de e-mail), Google docs (pentru a crea documente în word via online gratuit).

Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.