3 semne care îmi arată că OnePlus 5 nu se vinde prea bine

13/08/2017

Chiar dacă la sfârşitul lunii iunie OnePlus anunţa că OnePlus 5 a devenit cel mai bine vândut smartphone al său în săptămâna lansării, la aproape două luni de la prezentarea oficială tind să cred că vânzările sunt sub aşteptările companiei. Până în acest moment nu avem o declaraţie oficială legată de succesul sau insuccesul telefonului, însă în ultima perioadă am observat o schimbare a strategiei producătorului chinez legat de tot ce înseamnă promovarea OnePlus 5.

Am evidenţiat 3 semne care din punctul meu de vedere arată o uşoară nelinişte din partea OnePlus:

  1. În ultimele 2-3 săptămâni am primit numeroase mailuri (cel puţin 6-7) din partea OnePlus în care încercau să îmi explice într-un fel sau altul cât de tare este OnePlus 5. Dacă erau aşa de la început poate nu mă miram, însă de la prezentarea oficială a lui OnePlus 3T din noiembrie şi până la lansarea OnePlus 5 din iunie, nu cred că am primit 3 mailuri de promovare a penultimului flagship;
  2. OnePlus a anunţat că update-ul către Android O o să fie ultimul mare update pentru OnePlus 3 şi 3T (acesta va avea loc undeva prin decembrie). Nu OnePlus era compania care promitea acum câţiva ani că va oferi suport software cel puţin 2 ani la device-urile sale ? Păi OnePlus 3T a fost lansat în noiembrie anul trecut. Are în continuare unele dintre cele mai puternice componente hardware la ora actuală (în AnTuTu încă apare în top 10), practic nu ai nicio scuză să spui că la Android O te opreşti. Nu aşa îţi convingi fanii să facă trecerea către o versiune superioară;
  3. Preţurile pe la diverşi retaileri chinezi au început să scadă. Există deja oferte limitate de OnePlus 5 pe la 430 – 440 dolari (aproximativ 1700 lei) cu livrare din depozit european + transport gratuit. Asta înseamnă că este mai ieftin cu vreo 600 lei decât dacă l-ai comanda de pe site-ul oficial unde costă 499.99 euro (nu m-ar mira ca în curând să anunţe şi aici campanii limitate de reducere a preţului).

Poate sunt eu mai cârcotaş din fire, însă toate aceste semne mă duc cu gândul că OnePlus nu o duce bine şi caută soluţii. Oare de ce nu mai au probleme cu stocul ca în anii anteriori ? (capacitatea de producţie este cam aceeaşi cu ce aveau pentru OnePlus 3 / 3T)

Cosmin Mușat
Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.