Software

36 de state americane dau în judecată Google şi acuză gigantul tech de monopol în cazul Google Play Store.

Google este acuzată că încalcă Secţiunile 1 şi 2 din Legea Antitrust (Sherman Act), adică face abuz de puterea de piaţă pe care o are şi obligă într-un fel sau altul utilizatorii să plătească prin sistemul de plată Google.

Se pare că peste 90% dintre utilizatorii Android din Statele Unite ale Americii folosesc Google Play Store, în timp ce niciun alt magazin de aplicaţii nu atinge măcar 5% din total piaţă. Legat de plăţi, Google percepe un comision de 30% pentru toate plăţile făcute prin sistemul său de plată, în timp ce alţi procesatori de plăţi precum PayPal sau Braintree percep comisioane mult mai mici (2.9% + 30 de cenţi).

Google este acuzată astfel că omoară micile companii ce încearcă să concureze cu ei într-un ecosistem (Android) în care, teoretic, toţi au şanse egale.

Google a răspuns acestor acuzaţii afirmând că Android este o platformă deschisă şi că oricine poate concura cu oricine. Nu acelaşi lucru se poate spune despre iOS, platformă unde doar AppStore există.

Sursa: xda-developers.com

Categorii: androidgoogle

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.