Aproape a venit vara, iar temperaturile de afară ne adună invariabil în jurul unui grătar. În lista de astăzi veți găsi 5 gadgets ce consideră ce ajută.

1. Termometru alimentar digital; 👈🖱️

Funcționează wireless pe o distanță de până la 20 metri. Producătorul a inclus temperaturile ideale de preparare pentru vițel, hamburger, porc, curcan, pui, pește, vită și miel. Tija metalică are 18 cm, timpul de măsurare variază de la 99 minute la 59 secunde, iar temperaturile măsurate sunt cuprinse între 0 – 250 grade Celsius.

Mi se pare excelent pentru cei ce doresc să obțină mereu un rezultat bun. Bineînțeles, discutăm despre cei ce sunt cu adevărat pasionați.

2. Lampă cu LED pentru grătar; 👈🖱️

Se întâmplă de multe ori să pornești grătarul pe timp de noapte, iar o lampă LED dedicată mi se pare de bun augur. Vezi mai bine cum merge treaba și te organizezi mai bine astfel încât să nu se ardă prea tare sau din neatenție să scapi ceva pe jos. Pentru a funcționa are nevoie de trei baterii AAA.

3. Grătar electric George Foreman; 👈🖱️

George Foreman este un fost boxer american ce a rămas cunoscut pentru meciul său cu Muhammad Ali din 1974 – The Rumble in the Jungle. A reușit și o revenire spectaculoasă la 45 ani când a recâștigat titlul WBA, IBF etc. Și-a dat seama că își poate folosi numele spre a vinde grătare în SUA, iar compania sa a crescut spectaculos și a devenit o referință în domeniu. Averea sa se ridică la 300 milioane dolari, tocmai pentru că nu s-a rezumat strict la activitățile sportive.

Grătarul de mai sus are recenzii pozitive – 4.45 din 11 evaluări.

4. Seringă marinare de 50 ml;

Cu seringa asta ai putea face un junior să treacă printr-un mic atac de panică, chiar și pe un senior cu teamă de ace. Permite marinarea cărnurilor ce urmează a fi puse pe grătar la un nivel superior, nu doar pe partea superioară și inferioară, ci și la interior. Sunt incluse 3 ace.

5. Mănuși termorezistente pentru grătar și bucătărie; 👈🖱️

Nu este neapărat un gadget, dar mi se par cu adevărat utile. Mai ales dacă vrei să controlezi ce se întâmplă pe grătar, fără a te risca să acumulezi arsuri accidentale. Înțeleg că ar rezista până la temperaturi de…, 800 grade Celsius. Sunt concepute să fie flexibile, antialunecare etc.

Am văzut că au pus și un grafic legat de câte secunde le poți folosi fără probleme în funcție de temperatură:

250 grade Celsius – 21 – 23 secunde;

350 grade Celsius – 16 – 18 secunde;

500 grade Celsius – 12 – 15 secunde;

800 grade Celsius – 6 – 8 secunde.

Pot fi spălate la mașina de spălat vase sau rufe.

Secțiunea de comentarii vă stă la dispoziție.

Categorii: gadget

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.