5 motive pentru care HTC U11 merită să primească mai multă atenție

24/05/2017

HTC U11  a fost lansat la mijlocul lui mai 2017, a apărut la precomandă în oferta Orange și Vodafone. Livrările propriu-zise încep din a doua parte a lui iunie. 

Nu a stârnit interesul lui GALAXY S8 și S8 Plus, cred că nici măcar pe cel din spatele lui LG G6, dar smartphone-ul taiwanez aș avea curaj să spun că merită o șansă din partea ta.

De ce?

1. HTC U11 este primul smartphone cu procesorul Qualcomm Snapdragon 835 ce ajunge pe canal oficial în țara noastră. Este unul dintre cele mai puternice configurații hardware la momentul actual ( octa-core cu 4 x Kryo la 2.45 GHz și 4 x Kryo la 1.9 GHz, Adreno 540 în poziția de accelerator grafic, proces de litografiere pe 10nm, viteze gigabit prin agregare de spectru LTE etc).

2. Camera foto și video – în testul DxOMark a obținut 90 de puncte – record absolut la momentul actual. DxOMark aș putea spune că a devenit un standard de referință, iar noul HTC U11 a depășit în testele lor pe S8 și S8 Plus. Nu pot să confirm sau infirm, un aspect este însă clar. Smartphone-ul HTC are una dintre cele mai bune camere foto și merită mai multă atenție din acest punct de vedere. HTC U11 are o cameră de 13 Megapixeli cu f/1.7, detecție de fază pentru autofocus, OIS, dual-LED flash, detecție de fază, filmează la 2160p cu 30 fps, camera frontală de 16 Megapixeli.

U11 – flagship-ul HTC în 2017;

3. PrețulOrange îl afișează la 698.99 euro / aprox. 3187 lei, mai ieftin față de LG G6 ( Snapdragon 821 + 32 GB stocare), cu peste 100 euro sub GALAXY S8. Aș putea spune că HTC-ul este mai bine poziționat față de concurența sa directă.

4. Experiență software – Sense UI este o gură de aer proaspăt, o interfață ce amintește mult de Android-ul în stadiu nativ, fără bloatware și cu răspuns prompt în preluarea comenzilor. Aș putea spune că în cazul de față se mișcă mai bine ca niciodată.

5. Design convențional cu accent pe elementele practice. HTC U11 nu are un display curbat care să se întindă în marginile laterale, un display convențional ce ar trebui să-l facă ceva mai rezistent la intemperii. Aduce un grip ok, nu sunt fan al sticlei de pe spate ce adună amprentele în ritm alert. Au mizat pe taste capacitive + tastă fizică centrală, mai ușor de accesat cititorul de amprentă față de S8 spre exemplu. Îmi plac butoanele de tip touch ce merg configurate, direct în interfață. Totuși, știu destule persoane ce preferă metoda old school cu taste capacitive etc.

Mai multe detalii în materialul de tip hands-on:

httpvh://youtu.be/fh5-IEKM934

Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.