Îmi vine greu să folosesc termenul sistem audio pentru…, o boxă portabilă cu dimensiuni apreciabile, întradevăr. Înțeleg că discutăm despre multă tehnologie și în special vorbim despre multe difuzoare etc, dar până la urmă este de fapt o singură unitate. 

eMAG listează sub sistem audio o sumedenie de produse, iar multe dintre ele au și strâns feedback considerabil. 

Și eu de-a lungul timpului în secțiunea de oferte am adus boxe de la JBL, Panasonic sau Sony. Există interes pentru dispozitive de genul. Am făcut o listă cu 5 boxe pe care le-aș recomanda cu câteva zile înainte de a face pasul în vara lui 2024. 

  1. JBL Partybox 710👈🖱️

🔺LED-urile sunt la locul lor și vor contribui la atmosfera de petrecere

Este o boxă audio de mare angajament. Încă din titlu se promit 800W drept putere RMS totală. Nu aș vedea să fie folosit într-un apartament de bloc, probabil, doar într-un penthouse, iar sunetul să se proiecteze în văzduh fără a deranja pe alții din apropiere. 

Sunt incluse tweetere duale de 2.75 inci și woofere de 8 inci. Are certificare IPX4 pentru rezistență la contactul cu stropi de apă. Nu o puteți arunca în piscină dacă aveți porniri de genul. 

Pot fi asociate două boxe Partybox 710 prin TWS (true wireless stereo). Au pus și un mâner spre a fi mai ușor de plimbat prin curte. Au adus și intrare pentru chitară, dar și microfon dual. Nu de alta, dar dacă vrem petrecere să fie cu adevărat, fără niciun compromis. 

  1. Sony SRS-XP500👈🖱️

🔺Sony impresionează prin bass-ul încorporat în produsele sale

A strâns nota 4.63 din 32 de review-uri. Joacă în altă ligă ca preț față de JBL Partybox 710 și specificațiile sunt de nivel mid-range, dacă permiteți o formulare specifică smartphone-urilor și spre sistemele audio. Cântărește 11.2 kg și autonomia ajunge până la 20 de ore. 

Sony punctează de obicei la partea de bass, iar SRS-XP500 mă aștept să se descurce excelent din acest punct de vedere. Și aici au pus un mâner ce ajută în procesul de a muta boxa dintr-un loc în altul, modul Mega Bass promite să impresioneze. 

  1. LG XBOOM RNC9👈🖱️

🔺LG nu se joacă prin modelul de mai sus și prevăd deranj mare dacă va fi folosită în volum maxim

LG are un cuvânt de spus pe partea de produse audio, iar seria XBOOM joacă în linie cu alte dispozitive de la JBL, Sony, Panasonic etc. 

A adunat nota 4.82 din 11 review-uri. Are bluetooth și funcție de karaoke, wireless party link permite conectare a două boxe pentru stereo de efect, iar sincronizarea dintre sunet și televizor se face extrem de ușor prin cablu optic sau bluetooth. În pachet este inclusă și o telecomandă. Sunt și ceva LED-uri ce pot fi customizate pentru mai multă culoare în locuință. 

  1. Panasonic SC-TMAX50E-K👈🖱️

🔺2000W…

Panasonic nu se teme să arunce cu valori mari, iar în titlul acestui sistem audio au trecut…, 2000W drept putere RMS totală. Mi se pare prea bine să fie adevărat și trebuie investigat. 

Are un woofer de 20 cm cu două amplificatoare. Sunt două mufe pentru microfon = posibilitatea de a conecta două monitoare în paralel pentru duete de excepție sau doar de distracție. 

Aplicația Panasonic MAX Juke din Play Store îi ajută pe cei cu veleități de DJ. Au fost 20 de review-uri, iar nota de 4.70 mi se pare bună spre foarte bună. 

  1. Sony SRS-XV900👈🖱️

🔺Tot ce trebuie pentru o seară memorabilă…

Aș fi fost înclinat să aduc în top și o boxă Devialet. Doar că nu este cu adevărat portabilă, în sensul în care nu funcționează strict pe acumulator ci doar cu alimentare la rețea. Pe mine m-a impresionat Devialet și când voi reveni la casă îmi voi cumpăra o jucărie de genul. Nu este neapărat cel mai fidel sistem, dar bass-ul ăla și cât de tare se aude dintr-un spațiu așa mic = merită fiecare bănuț alocat. 

Să revin la locul 1. Am notat o boxă Sony similară cu Partybox-ul de la JBL. A fost în diferite promoții și pe la puțin peste 3000 lei. Trebuie să vânați un moment propice. 

Dimensiunile le consider de-a dreptul pantagruelice. Bass-ul este asigurat de X-Balanced Speaker Unit, iar woofer-ul de 320 x 320 mm promite mult bass. 

Putem extinde discuția în rubrica de comentarii. Ce soluții audio folosiți pentru momentele în care organizați o petrecere cu mai mulți prieteni?

Acest articol este susținut de către eMAG. Opiniile exprimate aparțin strict autorului. 

Categorii: audio

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.