RENAULT MEGANE E-TECH ELECTRIC gAuto

EuroNCAP a prezentat rezultatele celor mai recente teste de impact, iar Renault Megane E-TECH Electric a obținut calificativul maxim de 5 stele în baza protocolului de testare 2022.

Pe categorii de analiză, Renault Megane E-TECH Electric a obținut un scor de 85% pentru protecția pasagerilor adulți, 88% pentru cea a copiilor, în timp ce pentru protejarea pietonilor și a celorlalți participanți la trafic procentul a fost de 65%. Pentru sistemele de asistență pentru siguranță a fost calculată o rată de 79%.

Pe lângă elementele evaluate de EuroNCAP, noul Megane E-TECH Electric include și inovația Fireman Access dezvoltată în cadrul parteneriatului de peste 10 ani dintre Renault Group și pompierii francezi. În practică, structura noului model le permite popmpierilor să stingă un eventual incendiu al bateriilor în numai circa 5 minute. Totodată, există un întrerupător sub bancheta spate care decuplează complet bateriile.

Aceste informații sunt disponibile echipelor de salvare prin intermediul unui cod QR  aplicat pe parbrizul noului Megane E-TECH Electric. Pe lângă informațiile despre care tocmai am vorbit, odată scanat acest cod, el oferă acces la informațiile structurale ale mașinii (de exemplu, locul în care sunt plasate bateria și airbag-urile, liniile pentru tăierea rapidă și fără riscuri), ceea ce înseamnă că pot economisi până la 15 minute din timpul necesar extragerii unei posibile victime a accidentului.

Garantarea siguranței utilizatorilor pe drumurile publice, precum și a angajaților la locul de muncă, reprezintă unul dintre cei trei piloni majori (împreună cu tranziția ecologică și incluziunea) a politicii de responsabilitate corporativă, socială și de mediu a Renault Group (CSR), implementată ca parte a strategiei Renaulution.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.