Arhiva-Tablete - altele

Credeaţi că noua tabletă a celor  de la Amazon, Kindle Fire, este cea mai accesibilă tabletă de pe piaţă?

Dacă da, ţin să vă contrazic. Cu toate că în momentul de faţă Kindle Fire este cel mai strălucitor diamant sunt o mulţime de tablete, la un preţ asemănător sau mai mic, ce pot înlocui cu brio funcţiile tabletei produse de Amazon.

Mai jos vă voi prezenta 6 alternative pentru Kindle Fire:

Asus Transformer

În momentul de faţă Asus Transformer este un adevărat chilipir. Este una dintre tabletele care se bate pentru primele poziţii la categoria tablete cu Android, oferind un uimitor ecran ISP precum şi o multitudine de porturi. Transformer este o tabletă sigură, cu un preţ redus, care poate rula Android Honeycomb.

Şi, ca toate celelalte tablete de pe piaţă, poate rula toate aplicaţiile Amazon pentru Android, inclusiv aplicaţia Kindle reader.

BlackBarry Playbook

Este greu să te îndrăgosteşti de Playbook, dar dacă eşti fan Blackberry sau dacă îţi doreşti o tabletă cu un sistem de operare aerisit şi un ecran de calitate această tabletă s-ar putea să-ţi placă.

Playbook vine cu aplicaţia  reader Kobo preinstalată,  cei care îndrăgesc reader-ul de la Amazon pot utiliza Kindle Cloud Reader prin intermediul internetului.

Dell Streak  7

Cu toate că tableta Dell Streak 7 este cea mai veche tabletă din acest top reuşeşte să se ţină destul de bine pe picioare. Sistemul de operare Android 2.2 are o mulţime de aplicaţii, inclusiv aplicaţiile Kindle, care pot satisface până şi pe cei mai mofturoşi utilizatori.

Se zvoneşte că Dell Streak 7 va primi, în viitorul apropiat, update-ul mult dorit pentru Honeycomb.

Archos 80 G9

Tableta celor de la Archos este echipată cu un procesor dual-core 1GHz ARM Cortex, ecran de 8 inci şi 8 Gb memorie internă.

Specificaţiile tehnice sunt mulţumitoare, însă nu se poate spune acelaşi lucru şi despre produsul final, cu toate acestea Archos 80 G9 poate duce cu bine la îndeplinire sarcinile unui Kindle.

Nook Color

 

Nu există o tabletă mai ieftină decât Nook Color (poate cea de mai jos). Sistemul de operare care vine preinstalat pe tabletă oferă  nenumărate aplicaţii, email şi browser web. Dacă aplicaţia de citit cărţi preinstalată nu te mulţumeşte poţi instala aplicaţia Kindle.

Cei de la Barnes & Noble au fost printre primii care au gâdit diferit şi în loc să scoată pe piaţă un simplu e-reader au produs un dispozitiv cu funcţii de tableta la jumătate din preţul unui iPad, mutarea având succesul aşteptat. Aceeaşi mutare au făcut-o acum cei de la Amazon.

Allview AllDro 2

Şi ultima, dar nu cea din urmă, tabletă care poate înlocui cu succes noua tabletă a celor de la Amazon este noul AllDro 2 produsă de românii de la Allview.

AllDro 2  rulează sistemul de operare Android 2.2, are suport Flash  şi se conectează la internet prin Wi-Fi si 3G. Noul model are un ecran de 8 inci, procesor Samsung ARM Cortex A8 1GHz şi cameră foto frontală.

Concluzii

Intrarea în arena tabletelor a lui Kindle Fire va muşca serios din cota de piaţă a unor dispozitive asemănătoare. Amazon se bazează în primul rând pe calitatea brandului propriu pe care şi l-a creat dea lungul timpului. Pentru cei care vor mai multe de la o tabeltă  Fire nu este de ajuns, aici reintră în scenă tabletele pe care vi le-am pezentat mai sus.

sursa:techcrunch