Google a pregătit mai multe funcții pentru Android, elemente software ce urmează a fi implementate treptat în vara lui 2021.

1. Alertă pentru cutremurele de pământ;

Înțeleg că această funcție a fost deja adusă în Grecia și Noua Zeelandă. Va ajunge și în alte țări: Turcia, Filipine, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan (spre rușinea mea, nu știam că este o activitatea seismică așa susținută în Asia Centrală).

Google a precizat că aduce această funcție în țările cu mai multe cutremure de pământ (ar fi trebuit să înceapă cu Japonia, dar pe acolo cred că s-a ocupat guvernul pentru avertizări de genul). Alertele ajung cu câteva secunde înainte de producerea hazardului.

2. Prioritizare a mesajelor în Android;

Mă uitam și astăzi că este destul de greu să găsești un mesaj mai vechi, printre notificări de la firmele de curierat, coduri de activare pentru schimbare de parolă sau plăți online etc.

Vei putea să aplici o stea la un mesaj important (exact cum poți proceda în Gmail la mailurile pe care dorești să le evidențiezi). Este și o categoria aparte pentru mesajele cu stea, spre a fi mai ușor de accesat.

3. Emoji recomandat în Gboard în funcție de context;

Dacă ești fan al mesajelor cu emoji, Google vrea să te ajute și în Gboard beta debutează emoji-urile recomandate în funcție de context, de ceea ce deja ai scris. Le veți găsi în această vară pe Gboard-ul în Engleză, Spaniolă și Portugheză (pe telefoanele mobile ce rulează de la Android 6 spre versiunile software mai noi). Presupun că în timp îi vor extinde disponibilitatea.

4. Folosești vocea spre a controla aplicațiile favorite;

Sunt o serie de scurtături pe care le poți accesa prin asistentul vocal Google. Poți plăti o factură sau să afli distanța parcursă pe Strava etc.

5. Îmbunătățire a introducerii de parole prin control vocal;

Este o funcție pentru cei ce au probleme motorii, dar aș spune că este utilă și pentru ceilalți. Poți activa o funcție prin care controlul vocal să funcționeze doar atunci când te uiți la ecran și vei putea purta o conversație cu cei din jurul tău.

Introducerea de parole prin control vocal a fost îmbunătățită (recunoaște litere, numere și simboluri).

6. Customizări suplimentare și experiență nouă cu aplicațiile în Android Auto;

Poți să personalizezi modul în care arată launcher-ul din Android Auto, direct de pe smartphone. Poți să setezi Dark Mode etc. Noi aplicații pentru încărcare de automobile electrice, parcare și navigație sunt aduse în Android Auto. Experiența de citire și trimitere de mesaje în Messages sau WhatsApp va fi îmbunătățită.

Ce funcție software ai dori să fie dezvoltată de către Google pentru Android?

Sursa: Blog.google

Categorii: android
Tag-uri: androidGoogle

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.