Smartphone

Huawei P10 a fost lansat alături de Huawei P10 Plus în cadrul unui eveniment ce a precedat MWC Barcelona 2017. Unul dintre elementele ce interesează în mod deosebit este dat de capitolul foto și video, ce livrează camera duală în ediție actualizată. 

Huawei P10 folosește o cameră duală cu 1 x 12 Megapixeli cu senzor RGB și 1 x 20 Megapixeli cu senzor monocrom, f/2.2, optică Leica, detecție de fază și autofocus prin tehnologia laser, dual-LED flash, touch focus, detecție a feței, HDR și panorama, filmează la 2160p cu 30 fps sau la 1080p cu 60 fps, cameră frontală aduce 8 Megapixeli cu f/1.9, dar și optică Leica.

Noutățile față de Huawei P9 sunt date de senzorul monocrom ce urcă de la 12 la 20 Megapixeli, dar și de camera frontală cu senzor nou ( 8 Megapixeli cu f/1.9 vs 8 Megapixeli cu f/2.4 la generația anterioară).

Totuși, aș spune că Huawei P10 față de Huawei P9 este ajutat destul de mult și de capacitățile procesorului de generație nouă ( Kirin 960 de tip octa-core cu 4 x ARM Cortex-A73 la 2.4 GHz și 4 x ARM Cortex-A53 la 1.8 GHz + acceleratorul grafic Mali-G71 MP8).

Fotografiile sunt făcute în diferite ipostaze. Majoritatea sunt prinse într-un tur făcut cu autobuzul prin Barcelona, într-o mică excursie făcută la Muntele Montserrat, dar și în drumul spre MWC 2017. Este a 5-a oară când ajung în capitala Cataloniei și de fiecare dată sunt impresionat de infrastructură, de numeroasele obiective vizitabile din oraș – mereu am impresia că mi-a scăpat ceva cu adevărat interesant.

Fotografiile pot fi descărcat de aici la dimensiunea inițială, fără resize-ul făcut ca să le put urca pe site. Linkul este valid pentru 7 zile din momentul în care articolul a fost publicat. Nu trag concluzii, vă las pe voi. Aș avea curaj să spun doar că pe timp de noapte se descurcă mai bine față de predecesor, firmware scris mai bine, iar clipurile video sunt la alt nivel (despre materialele video, în alt articol).

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.