9 modalităţi de a reduce expunerea la radiaţiile emise de telefoane

08/02/2012

Telefonul a devenit unul dintre cei mai buni “prieteni” ai omului. Îl folosim oriunde si oricând avem nevoie. Mulţi dintre voi ştiu de asemenea că telefonul emite şi anumite radiaţii, o parte din ele fiind absorbite de către corpul uman. De aceea, fiecare telefon are un indicator numit SAR (Specific Absorbtion Rate). SAR se defineşte ca fiind rata cu care energia este absorbită de unitatea de masă de ţesut corporal. Limita maximă admisă pentru Europa este de 2 W/kg, iar pentru Statele Unite ale Americii de 1,6 W/Kg. Pe scurt, dacă SAR e mai mic şi efectul asupra corpului tău e mai scăzut.

Totuşi, există şi alte metode de a reduce expunerea la radiaţiile emise de telefon. Cei de la phonearena.com au gândit 9 modalităţi de a face acest lucru:

1.Încearcă  să limitezi numărul de apeluri telefonice făcute, ajungând chiar până la cele esenţiale. Cu cât vorbeşti mai mult la telefon, cu atât corpul tău absoarbe mai multe radiaţii.

2.Nu mai purta telefonul în buzunarul de la pantaloni. Îl poţi pune oriunde în altă parte: rucsac, buzunar de la geacă etc.

3.Aşteaptă să se facă legatura telefonică până să pui telefonul la ureche. În timp ce se face legătura, telefonul tau emite mult mai multe radiaţii electromagnetice.

4.Evită să foloseşti telefonul în zone în care nu ai acoperire, sau semnalul este foarte slab. În momentul în care telefonul caută semnal, numărul de radiaţii creşte.

5.Mănâncă multe alimente bogate în antioxidanţi. Se pare că radiaţiile emise de telefon reduc nivelul antioxidanţilor din corp. Aici putem include alimente precum cartofi, broccoli, usturoi, mere, cireşe etc.

6.În timp ce vorbeşti la telefon, încearcă să nu ţi telefonul lipit de ureche, păstrează o mică distanţă. Acest lucru va reduce destul de mult nivelul de expunere. Când se poate, utilizeaza speaker-ul, este şi mai eficient.

7.Utilizează un headset când vorbeşti la telefon. Chiar dacă sunt emise radiaţii şi în acest caz, acestea sunt  mai scăzute comparativ cu modul clasic de a vorbi la telefon.

8.Comunică mai mult prin mesaje scrise şi mai puţin vorbind la telefon.

9.Copiii sunt cei mai vulnerabili la radiaţii, aşa că evitaţi ca ei să utilizeze mult timp telefonul mobil.

Sursa: phonearena.com
Categorii
Tag-uri
Cosmin Mușat
Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.