Drift Stealth 2 – review

07/03/2015

Cu puțin timp în urmă am primit din partea ActionCamera.ro două camere video sport (de acțiune). Prima dintre ele, pe care o voi prezenta azi, este Drift Stealth 2 și iese în evidență prin dimensiunile compacte și greutatea redusă. Cum sau dacă vor afecta ele calitatea video aflăm mai târziu, pentru moment începem cu

Specificațiile detaliate pentru Drift Stealth 2:

Specificatii Drift Stealth 2

Design

Drift Stealth 2

În primul rând haideți să vedem ce mai există în cutia de retail, în afară de camera Drift Stealth 2. Găsim un adaptor pentru prinderi (se înșurubează direct pe cameră), două prinderi dublu adezive, una pentru suprafețe plane și cealaltă pentru suprafețe curbe, o prindere pentru ochelari (ski, motocross), un cablu microUSB – USB și un manual de utilizare.

După cum v-am spus deja, Drift Stealth 2 dorește să păstreze dimensiuni compacte și greutate redusă. Reușește asta din plin, iar dispozitivul este chiar minuscul. La prima vedere nu îți faci prea multe așteptări în privința calității video, dar o să vedeți mai târziu că nu este deloc cazul.

Despre felul cum arată camera nu o să insist deloc. Aveți o galerie de imagini la sfârșit în care puteți vedea toate detaliile.

Drift Stealth 2 este fabricat dintr-un plastic mat, ușor cauciucat, ce se simte foarte plăcut la atingere. Construcția este deosebit de solidă și se pare că oferă exact ceea ce-și propune: rezistență maximă la orice fel de șocuri și intemperii.

Pentru a avea acces la slotul microSD sau la porturile microUSB și micro HDMI, trebuie desfăcut un capac situat pe partea din spate a camerei, prin deșurubarea unei rotițe. Capacul este prevăzut cu o garnitură de cauciuc și se închide ermetic, pentru a asigura rezistența la apă.

Atenție, camera Drift Stealth 2 este rezistentă la stropi de apă, la zăpadă, noroi sau praf, dar nu este subacvatică. Pentru a putea fi scufundată în apă este necesar să cumpărați o carcasă separată.

Toate accesoriile din pachet arată și se simt destul de rezistente, așa cum ar trebui. Toate se fixează bine și garantează o prindere eficientă, atât pe cameră, cât și pe suprafețele sau în locurile dorite.

În concluzie, la capitolul design, construcție și materiale, Drift Stealth 2 se prezintă foarte bine. Nu există practic niciun element care să provoace neplăceri.

Utilizare și funcții

Drift Stealth 2

Pentru a avea acces la toate funcțiile și modurile de înregistrare ale Drift Stealth 2, camera are trei butoane în partea de sus. De la dreapta la stânga ele sunt: power/REC/select, navigare prin meniu și Mode.

Trecerea prin toate modurile camerei se face foarte simplu, apăsând butonul Mode. Avem astfel:

– filmare, cu opțiunile: 1080p, 960p, 720p sau WVGA cu diferite valori pentru cadrele pe secundă;

– captură foto, cu opțiunile 12, 5 sau 3 Megapixeli;

– mod timelapse – camera va capta câte o fotografie la un anumit interval de timp, setat de către utilizator dintre valori prestabilite;

– mod photoburst – camera va face o serie de fotografii într-un interval scurt de timp; setările se fac de către utilizator dintre valori prestabilite;

– camera settings – aici putem alege valori pentru expunere, self-timer, Wi-Fi, video tagging, DVR mode și multe alte setări.

Pentru filmare putem alege din meniul de setări modul DVR. Astfel, camera de acțiune devine una de tip auto pentru înregistrare a traficului. Avem la dispoziție mai multe valori pentru durata clipurilor video în buclă – 1, 3, 5, 10 sau 15 minute. Înregistrarea în buclă presupune clipuri video cu durata stabilită de utilizator, care sunt stocate la rând pe cardul de memorie. Odată ce acesta se umple, cel mai vechi clip video este șters automat și în locul lui este stocat ultimul captat.

Chiar dacă navigarea prin toate modurile și setările camerei Drift Stealth 2 cu numai trei butoane poate părea dificilă, vă mărturisesc că nu este tocmai așa. Odată ce înveți funcțiile fiecărui buton, operarea camerei devine deosebit de facilă.

Prin conexiunea Wi-Fi, camera Drift Stealth 2 se poate conecta cu un smartphone, pe care a fost instalată inițial aplicația Drift App, disponibilă pentru Android și iOS. Prin intermediul acestui software puteți vedea pe ecranul telefonului ceea ce filmează camera, videoclipurile și pozele stocate, dar aveți acces și la toate setările.

Ca să prezint toate opțiunile și funcțiile camerei Drift Stealth 2 mi-ar trebui multe paragrafe, dar dacă vă intereasează mai mult decât ceea ce am prezentat eu, puteți afla detalii suplimentare aici.

Camera video și foto

Drift Stealth 2

Nu o să vorbesc prea mult despre capacitățile lui Drift Stealth 2 în materie de poze, pentru că nu de asta va cumpăra cineva o cameră video de acțiune. Aveți la sfârșitul acestui capitol câteva exemple de fotgrafii realizate cu Drift Stealth 2, iar prima din galerie este lăsată la rezoluția maximă de 12 Megapixeli.

Ne interesează cel mai mult cum filmează Drift Stealth 2. Ei bine, pe scurt și la obiect, o face foarte bine. Calitatea este bună, cu toate că unghiul larg de captare, de 135 de grade, afectează oarecum imaginile pe margini. În centru totul este bine, dar spre extremități capătă o formă circulară.

Nu am ce să reproșez în afară de aspectul de mai sus pe partea de filmare. Drift Stealth 2 se descurcă foarte bine din acest punct de vedere.

O caracteristică merită menționată în cadrul acestui capitol. Obiectivul camerei se poate roti la aproximativ 300 de grade (detalii în galeria foto de la sfârșit). În acest fel, oricum ați monta dispozitivul, pe orice suprafață (oblică, verticală), veți găsi cu siguranță poziția ideală pentru obiectiv, pentru ca videoclipurile să apară normal.

Din păcate, timpul pentru a testa aceasta cameră a fost foarte scurt și s-a intersectat și cu MWC 2015, o perioadă aglomerată pentru noi. Din cauza aceasta nu am apucat să captez niște videoclipuri prea bune. Din fericire, echipa de la ActionCamera.ro ne-a pus la dispoziție un clip de acțiune din care puteți vedea mai bine ce știe să facă Drift Stealth 2. Pentru alte astfel de exemple există întotdeauna youtube.

httpvh://youtu.be/oMrriLu9D3E

Autonomie

Drift Stealth 2

Drift Stealth 2 încorporează o baterie de 1500 mAh ce nu poate fi scoasă din locașul său. Autonomia declarată de producător este de 3 ore de filmare Full HD.

Eu am folosit-o pe post de cameră auto DVR timp de o oră și 20 de minute, fără a fi conectată la sursa de curent. După această perioadă, nivelul bateriei a ajuns la 60%, ceea ce înseamnă că autonomia reală a lui Drift Stealth 2 se poate apropia destul de tare de cea oficială.

O autonomie de aproximativ 3 ore este suficientă pentru o cameră de acțiune, cel puțin după părerea mea.

Preț

Drift Stealth 2 – 999 de lei la ActionCamera.ro

Concluzii

Drift Stealth 2

Drift Stealth 2 este primul astfel de dispozitiv pe care am ocazia să-l testez. Timpul, dar mai ales perioada în care am avut această cameră pentru review nu mi-a permis să o întorc chiar pe toate fețele, așa cum mi-aș fi dorit.

Totuși, sper că am putut să vă aduc câteva informații bune dacă erați interesați de o cameră video de acțiune.

Prețul la care este propus Drift Stealth 2 poate părea măricel, dar în acești bani primiți un dispozitiv capabil și rezistent, cu destule accesorii în pachet.

La final vă las cu punctele pro și contra ale camerei Drift Stealth 2.

PRO

– foarte compactă și ușoară;

– calitatea video;

– autonomia oferită de acumulator;

– multiple setări și funcții;

– rezistență la stropi de apă, la zăpadă, noroi și praf fără o carcasă suplimentară;

– posibilități extinse de conectivitate (microUSB, micro HDMI, Wi-Fi).

CONTRA

– calitatea pozelor;

– acces cam complicat către elementele de conectivitate și cardul microSD;

– aplicația dedicată din Play Store mai necesită îmbunătățiri.

Darius Pană
Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.