HTC One M9 Plus sau cum HTC ține ascuns un smartphone cu adevărat interesant?

17/06/2015

HTC One M9+ a debuta de prin martie – aprilie pe piețele asiatice, iar versiunea internațională se lasă așteptată, deși am observat că Amazon USA îl listează la 799 dolari, pe canal neoficial. 

Presupun că HTC One M9+ urmează a debuta și în România prin QuickMobile și magazinele sale partenere (a se citi – întreg onlineul și retailul clasic de pe meleagurile autohtone). QM a devenit un furnizor de telefoane mobile & alte gadgets ce nu sosesc pe canal oficial.

HTC-One-M9-Plus

Nu înțeleg de ce HTC nu mizează mai tare pe acest device, unul pe care din anumite puncte de vedere îl consider superior lui HTC One M9. Nu are probleme legate de supraîncălzire, hardware de top și cum procesorul vine de la MediaTek s-ar putea obține un preț mai bun decât cel practicat la HTC One M9.

Specificații comparate între HTC One M9 și HTC One M9 Plus;

Specificatii-HTC-One-M9-Plus-vs-HTC-One-M9

Apropo, MediaTek 6795T a fost rebranduit în MediaTek Helio X10, un MediaTek de generație mai nouă ar fi întregit peisajul, măcar de mizau pe cel pus pe Meizu MX4.

Puncte PRO pentru HTC One M9 Plus;

– display mai mare, rezoluție superioară;

– procesor ce teoretic consumă mai puțin decât Qualcomm Snapdragon 810, nici problemele cu supraîncălzirea nu ar trebui să apară;

– suficient de puternic să ruleze orice aplicație sau joc din Google Play;

– păstrează ansamblul principal de 2 camere pentru un autofocus și o post-editare mai bună a fotografiilor;

– s-ar putea obține un preț mai atractiv decât cel practicat pentru HTC One M9;

– cititor de amprentă în partea frontală pentru cei interesați de un astfel de element de securitate.

Puncte CONTRA pentru HTC One M9 Plus;

– accelerator grafic cu performanțe modeste, nici nu poate fi comparat cu Adreno 430 sau performanțele grafice obținute de Samsung cu ultimul Exynos octa-core pus pe GALAXY S6;

– indisponibil în varianta internațională.

Un preț de 400 – 450 euro pentru HTC One M9 Plus l-ar transforma într-un veritabil hit, unul de care compania taiwaneză are nevoie dacă dorește să-și păstreze independența și nu vrea să fie înghițită de un pește mai mare.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.