Cum sunt codate telefoanele dual-sim de la Orange?

13/01/2017

Orange a intrat pe piața de telefoane mobile dual-sim în iulie 2015 prin Microsoft Lumia 435. Pe contul Orange Helper  am dat de o informație interesantă în ce privește funcționarea smartphone-urilor dual-sim cumpărat cu abonament / prelungire de contract. 

În topicul dedicat de pe Softpedia se specifică la o întrebare a unui client:

„Salut,

Telefoanele Dual SIM sunt codate doar pe primul slot. Este necesar sa ai in primul slot o cartela Orange si pe al doilea slot il poti utiliza cu o cartela din alta retea.

O zi buna,
Orange helper”

Apropo, bănuiesc că știți. Orice smartphone cumpărat la liber / fără abonament de la un operator de telecomunicații trebuie oferit deblocat sau deblocarea trebuie să se facă în mod gratuit. La Orange este și destul de simplu, online pe Orange.ro (util în cazul smartphone-urilor recondiționate).

Telefoanele dual-sim aveam impresia că sunt mai greu de blocat. Ideea de smartphone dual-sim te duce cu gândul la un terminal în care poți folosi diferite tipuri de SIM-uri, de la diverși operatori. Din câte știu, Digi Mobil și Telekom nu blochează smartphone-urile în rețea, nici pe cele cumpărate cu abonament. Pentru Telekom pot să certific asta, am cumpărat de-a lungul timpului de la ei. RCS-RDS nu cred că și-a bătut capul cu o astfel de operațiune pe smartphone-urile vândute prin canalul său de distribuție.

Orange și Vodafone au rămas cu blocarea în rețea. Personal, consider că indiferent cum cumperi un smartphone, suntem în 2017 și ar trebui oferit deblocat. Mare parte dintre noi avem un istoric și se vede clar ce bonitate ai în fața operatorului.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.