Care e treaba cu blogurile?

20/07/2009

          Sper că nu te aştepţi să răspund la această întrebare şi nu ştiu dacă este cineva capabil să o facă. Dar mereu am discuţii cu un prieten legate de blogging, bloguri, bloggeri. El spune că nu le vede rostul şi de multe ori le accesează ca să vadă ce mai debitează mintea unora (un fel de Otv al internetului). Îmi spunea că de multe ori sunt povestite diverse întâmplări din viaţa indivizilor respectivi. Mie mi se pare logic să fie aşa, blogul este până la urmă un jurnal online şi fiecare scrie ce îi trece prin minte. O parte dintre ei reuşesc să îşi fidelizeze publicul, să stârnească reacţii şi chiar să obţină sume importante din blogging.

           Tocmai de aceea blogurile au „succes”. Pentru că se îndepărtează de standarde şi oferă o perspectivă subiectivă. Eşti liber să scrii ce vrei şi  cum vrei. 
           Mă uitam pe un articol de Dupăbloguri legate de bloggerul începător – un fel de recomandări (în paranteză vor fi „realizările” mele)

1. Să publici 10 postări( peste 1900 de articole);
2. Să primeşti un prim comentariu de la cineva pe care nu îl cunoşti (peste 2000 de comentarii);
3. Să primeşti un prim link de la un alt blog (peste 14.000 de linkuri potrivit Instrumentelor pentru webmasteri);
4. Să-ţi construieşti o audienţă de peste 20 de cititori pe zi (o medie de peste 100);
5. Să atingi un nivel de 20 de abonaţi prin RSS (26 abonaţi);
6. Să ajungi să fi indexat de Google cu blogul( 684 de linkuri pentru Blogul lui Emil!);
7. Să ajungi să câştigi un dolar pe săptămână (asta în cazul în care vrei să câştigi bani) – nu am pus AdSense;
8. Să ai un prim guest post pe un alt blog – o bară neagră pe aici;
9. Să primeşti un tweet de la cineva despre blogul tău + cel puţin vreo 20 – 30 tot am primit.

Dacă aş caracteriza nivelul la care am ajuns aş spune – Mediocru. Se poate mult mai bine. Începător, probabil, nu mai sunt. Sunt în top 500 prin toate topurile (trafic.ro – 296, zelist – 460, blogrank – 360) dar nu înseamnă absolut nimic. 

Dacă ajung în top 100 peste tot atunci, abia atunci, mă pot consider la nivelul – Bine. 

Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.