Serious Sam Personal Review

23/08/2009

Serious Sam Series

Atentie : Acest joc este interzis celor care au probleme cu inima sau sunt din fire sperioşi .

                  În acest articol va voi vorbi doar despre primele 2 jocuri ale acestei serii FPS şi TPS create de echipa croata, Croteam. E un joc Science-Fiction îmbinat cu împuşcături … si mii de inamici (Fără exagerare). E, poate, după mine unul dintre cele mai sălbatice jocuri. Plotul e cam aşa : Tu eşti Sam “Serious” Sam ce are un ajutor implantat in creier (da, un cip ) denumit NETRICSA , care te ajuta dându-ţi informaţii despre locaţiile în care intri, detalii despre noile arme şi inamici pe care îi întâmpini.

                Pe lângă multitudinea de sânge, inamici , etc . Gluma , amuzamentul sunt la locul lor ori prin mesajele pe care NETRICSA ţi le dă, ori prin ce vorbeşte chiar Sam . Nu vei duce lipsă bosi mari si mici , mai greu sau mai uşor de doborât, nici de inamici cum am observat în unele jocuri … unde-s maxim 20 per planşă ( Wolfenstein spre exemplu ).

                Chiar de la început vei da peste 50-100 inamici şi vei termina cu aprox. 500-1000 per planşă . Grafica nu este cine stie ce, fiind jocuri vechi . Primul joc : Serious Sam : First Encounter, contine aproape 9 arme, care de care mai ciudate si mai SF : Cutit, Revolver / Upgrade la 2 Revolvere, 2 shotgun-uri, tommy gun ( Mitraliera mafiota ), Minigun, Arma ce trage cu laser, chiar ai parte si de un tun ,lansator de rachete si lansator de grenade. In Second Encounter violenţa se multiplică, prin adăugarea unui sniper, aruncător de flăcări , fierăstrău electric si preferatul meu : “Bomba Serioasa” ( e un fel de menajer … curaţă toţi inamicii dintr-o planşa care in momentul de fata sunt apăruţi – nu o sa te scape decât de ce a apărut pe moment , tot vei avea de-a face cu alţii pe măsură ce avansezi ) .

               

                Numărul misterelor şi al comicităţii sunt si ele sporite in a 2-a versiune a jocului ; din experienţa personală, am dat peste un număr cam mare de inamici , si am dat sa mă ascund dupa un perete unde se aflau niscaiva copaci . Jos pe ecran îmi apare : Secret Found : Kamikaze Tree ! şi văd un copac care începe de nebun să urle si sa vina spre mine . Nu vă spun in ce planşa este, nu vreau sa o păţesc doar eu *evil laugh*. Însă un alt secret, într-o planşă (aici am uitat unde e ) … Dai de o pastila de +1 viata in dreapta zonei in care eşti şi iţi apare ceva cu nişte ochi ca ai găsit . Ochii aceia sunt sus deasupra ta , daca tragi in ei , va apare un ditamai uriaş înalt de vreo 20-30 m care urla si in 5 sec … daca nu eşti la adăpost devii maldăr de carne ( dap , e kamikaze şi el ). Second Encounter contine si pick-up-uri : Invincibilitate , “Serious Speed” (Viteza Serioasa) , “Serious Damage” (Daune Serioase), durează fiecare in jur de 30 sec sau mai puţin dar sunt foarte de ajutor atunci când dai de un număr mare de inamici .

              Cerinţele fiecărui joc sunt de 300-400 Mhz şi 64 MB Ram, deci merge la orice computer . S-ar putea totuşi ca jocul sa intre in conflict cu placa voastră video aşa cum am întâmpinat la unchiul meu. Baieţi de la Croteam nu s-au oprit doar la ucideri masive ci ai posibilitatea să bântui internetul şi să instalezi noi moduri, planşe, skin-uri pt arme şi character etc sau chiar să iţi creezi propriile planşe , etc şi chiar sa joci online ( Căutaţi pe internet şi descărcaţi Gamespy Arcade ). Cam asta ar fi de zis . În continuare ceva poze din Primul si al Doilea Encounter :

              Penultima poză este din Second Encounter denumit The Hall of Death ( Coridorul Morţii ) şi credeţi-mă … îşi merită într-adevăr numele. Am murit de ceva ori – sunt vreo 300-400 de inamici pe coridor sau chiar mai mulţi.

              Ultima poză e al 2-lea sau al 3-lea boss din Second Encounter – L-am găsit uşor de învins .

            Sper ca nu aţi adormit cat timp aţi citit asta sau sa priviţi dezgustat ce am scris . Am gândit-o încât sa o înţeleagă oricine, sa nu fie ca cele de pe gamespot, ign şi alte site-uri de specialitate. O zi bună in continuare.

Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.