TOP 3: Puncte PRO pentru cartela preplătită în detrimentul unui abonament

06/12/2017

Am observat reacțiile voastre pe Facebook, dar și în comentariile de pe site. Recunosc că nu mă așteptam la reacții atât de virulente, până la urmă este evident trendul din 2014 – 2017 (abonamente cu beneficii mai mare la un cost lunar mai mic). 

De ce cartelele preplătite au un grup atât de vocal de utilizatori? 

Pentru că pe o perioadă lungă de timp, nu aveai alternativă în ce privește un cost modic pentru beneficiile primite. Abonamentele aveau valori de la 7 – 8 euro în sus și serviciile incluse nu puteau fi comparate cu ceea ce era adus pe o extraopțiune. Prima revoluție în cartele preplătite a fost realizată de către Cosmote prin 2006 (2000 de minute în rețea la 3 euro).

1. Beneficii consistente pentru planul tarifar ales;

Sunt tot felul de bonificații și la un cost redus ajungi a primi nelimitat în rețea, minute naționale din belșug, trafic de date de ordinul a zeci de GB. Totul la 5 – 6 euro pe lună. Da, aveți dreptate când spuneți că sunt abonamente ce nu primesc trafic de date precum o cartelă prepaid. Asta și pentru că de multe ori la mijloc intră și subvenția unui smartphone, dar discuția merită a fi purtată separat.

2. Posibilitatea de alegere;

Nu ești legat de un anumit operator de telecomunicații pe 12 sau 24 luni, în cel mai scurt timp te poți reorienta spre oferta cu grad mai mare de atractivitate. Poți și porta numărul de pe cartelă spre altă cartelă etc.

În funcție de venituri și cheltuieli, poți să activezi diferite extraopțiuni – în funcție de scenariul personalizat de utilizare. Traficul de date a început a avea un rol central în utilizarea telefonului mobil, aici aș spune că se mută jocul decisiv.

3. Libertate;

Nu trebuie să semnezi o sumă de acte, nu ești constrâns în mod neapărat de plata unui abonament lunar (deși extraopțiunile am putea spune că sunt ceva similar, doar că poți opta oricând să nu plătești și să mai primești apeluri în continuare).

Cred că fiecare are un istoric în ce privește relația cu operatorii de telecomunicații în ce privește închiderea unui abonament, facturi cu probleme etc. De aici și reacția de critică când apare numele unui anumit operator la interval.

Până la urmă, fiecare decide în funcție de ceea ce-l avantajează mai mult în plan personal.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.