Oscarul din 2010 s-a disputat între cele două pelicule. Câştigător după numărul premiilor este Hurt Locker cu şase premii faţă de filmul lui James Cameron cu doar trei. Majoritatea articolelor din presă mizează pe faptul că Avatar nu a „cucerit” seara Oscarurilor.
Este şi un curent de opinie acum contra Avatar sau măcar de plictiseală faţă de vorbăria nesfârşită. Dacă întrebi pe câte cineva: Ce film ai mai văzut? Primeşti răspunsul: Păi nu prea m-am uitat. Nu am timp, ultimul este …ăla…. Avatar. Aşa se întâmplă când se ajunge la suprasaturaţie pe un subiect. Până la urmă nu este decât, aproape, un desen animat bine pus la punct. Se vede că este făcut special pentru sălile de cinema 3D. A strâns peste 2 miliarde dolari şi multe de afirmant nu ar mai fi. Că a câştigat sau nu multe premii Oscar pică în fundal. Conta pentru palmaresul lui Cameron sau al oamenilor cu care a colaborat.
Hurt Locker, regizat de fosta soţie a lui James Cameron – Kathryn Bigelow de 58 ani, merge pe realism şi duritatea vieţii. Filmul ar fi necunoscut pe meleagurile autohtone de nu ar fi fost difuzat pe ProTV şi într-un pachet cu Gazeta Sporturilor. Cele mai importante premii îi revin: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, etc.
Avatar rămâne regele neîncoronat pentru cinematografia lui 2009. Hurt Locker e de văzut dar prea mult feeling nu lasă.
Update: Gata cu cinematografia pe ziua de astăzi.
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.