10 extensii utile în Google Chrome

15/04/2010

        De când Chrome a început să suporte extensii, versiunea 4.0, cota de piaţa a crescut şi mai rapid pentru browserul oferit de Google. Pe lângă viteză şi simplitate, Chrome furnizează şi posibilitatea de a efectua diverse taskuri direct din partea superioară. O să încerc să prezint 10 extensii utile oricărui internaut.
        Dacă activezi multe extensii în Chrome şi el începe să fie mai lent în download-ul paginilor. Acum asta înseamnă că nu trebuie să faceţi exces de zel şi să vă focusaţi pe ce este cu adevărat important. Spre exemplu un joc în browser ar fi pueril să aveţi :).
1. Speed Dial – este o opţiune care a fost de efect în Opera. Acum este posibilă şi în Chrome. Poţi edita câte site-uri doreşti să îţi fie afişate ca un panou de la care să începi navigarea online într-un mod intuitiv. Aveţi un print screen cu al meu speed dial.

2. Google Verificator de Mail – afişează număru de mesaje necitite şi la un simplu click vă duce în pagina de mail de pe gmail (cel mai bun serviciul de mail de pe www);

3. Cooliris – transformă browserul într-un gigantic panou 3D în care este afişată informaţia de pe diverse site-uri web. Navigatul se face într-un mod intuitiv. Din păcate consumă resurse cu carul şi devine stresant căci deşi se conectează la contul tău de reader nu afişează informaţia de acolo ci doar de pe anumite surse presetate dar poate să încarce şi imagini din pc-ul personal şi este chiar interesant să revedeţi un slide cu fotografii sau clipuri. 
4. Chrome SEO – este util pentru un blogger interesat de modul în care blogul său sau „concurenţa” stă sau stau pe partea de SEO (search engine optimization). Adună o groază de date via google, yahoo!, bing sau alexa.com. Este suficient să daţi un click pe iconul extensiei când sunteţi pe o anumită pagină web. 

5. Facebook pentru Google Chrome – o aplicaţie bună spre a updata şi citi direct din browser contul de facebook fără a mai accesa constant wall-ul celebrei reţele sociale. Funcţionează ok, fără bug-uri.

6. Feedly – este o extensie ce permite afişarea informaţiilor într-o pagină asemănătoare unui site web customizabil după dorinţele tale. Afişează în special site-urile din reader. Vă las să o descoperiţi singuri. Mi se pare superok. De multe ori am răsfoit readarul ajutat de feedly. Astfel ai un reader după bunul tău plac şi poţi fi şi mai bine organizat. 
7. AdBlock – permite blocarea elementelor alea flash care te stresează la încărcarea unor site-uri cu trafic mare gen realitatea.net. stirileprotv sau go4it. Din păcate afectează mult şi viteza de upload a paginilor web şi chrome devine o fabrică de nervi. 
8. Chromed Bird – permite postarea mesajelor direct din browser pe twitter precum şi vizualizarea celorlalte tweeturi. Se updatează rapid şi nu a avut erori majore.  Este bine că scurtează singur linkurile şi poţi încărca o pagină de blog sau site de la un icon dacă eşti pe acea pagină.

9. Abonarea prin RSS la un site – dacă ai descoperit o sursă de informaţie interesantă via www poţi să te abonezi direct fără să fie nevoie a mai ţine adresa site-ului spre a o adăuga în reader. 
10. Chrome Radio Player – dacă preferi muzica atunci când navighezi s-ar putea să fie o soluţie bună. 
Aceasta ar fi o mică listă propusă de mine. Găsiţi pe pagina de extensii o groază de alte opţiuni conforme şi cu gusturile voastre. 
Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.