Puncte negative pentru Samsung i550

09/05/2010

        Această postare este o continuare a acestora (unu, doi, trei). Îl am deja de o lună. Scriu despre părţile „negative” deoarece la vremea la care a fost lansat Samsung îl targeta ca un smartphone de top, rival pentru Nokia. Şi acum la multe magazine online costă peste 700 de ron şi nu doar 399 ca la Germanos.
1. Tastatura – dacă vrei să scrii mesaje la greu nu este recomandată. Este prea subţire. Pe timp de noapte ai tentaţia de a apăsa pe luminile de sub numerele de telefon datorită instinctului format. Tastele nu coincid cu afişajul situându-se dedesubt.
2. 3G-ul şi bateria –  Cosmote oferă semnal în 3G la nivel naţional chiar de intri pe net şi prin portalul web n walk. Viteza este sensibil superioară GPRS-ului (nu te dă pe spate) dar telefonul după 15 – 20 de minute se încinge la propriu (am rămas ffff uimit) şi bateria scade. În 30 de minute s-a consumat de la full la 1 liniuţă. Nu ştiu dacă este normal dar presupun că nu.
3. GPS-ul – nu am reuşit să îl activez deşi am urmat fiecare pas marcat în menu. Ştiu că este o dotare pe care nu prea o pui în aplicare dar dacă tot are la specificaţii am zis să şi îl văd la „lucru”.
4. Trackball-ul – nu vine cu joystick ci cu o chestie specifică laptopurilor mai vechi. Este ok dacă navighezi cu el prin meniu dar la accesarea şi afişarea paginilor de internet este un fel de scroll pe care îl apeşi la nebunie (mai ales că unele pagini sunt foarte mari, cu mult conţinut).
5. Căştile – se aud foarte slab. Are două mufe, printre care şi un jack de 3,5 mm dar calitatea audio nu se schimbă indiferent de conectivitatea aleasă.
Update la aproape o lună distanţă:
A. GPS – Am instalat Google Maps, versiunea pentru Samsung i550 şi pot să spun că are GPS doar cu numele. Hărţile s-au downloadat prin intermediul 3G-ului, relativ rapid, dar conectarea la satelitul GPS nu s-a realizat într-o întreagă zi de teste decât o singură dată pentru 10 – 15 secunde. Afară era o vreme superbă şi niciun nor pe cer. Dacă îl luaţi pentru GPS mai bine staţi locului şi vă reorientaţi spre o opţiune mai scumpă.
Bateria pe 3G sau cu modul GPS activat se consumă la foc automat şi ţine între o zi şi trei sferturi de zi dacă butonezi intensiv (fără neapărat apeluri şi mesaje doar internet).
Pe de altă parte Cosmote şi a sa reţea 3G sunt extrem de slabe pe partea de semnal în comparaţie cu Vodafone care chiar oferă download de top.
B. Internet – Samsung i550 dispune de download la viteze de până la 3,6 Mbps. Din păcate nu vei simţi o diferenţă majoră faţă de GPRS chiar şi într-o zonă cu acoperire din plin a reţelei 3G. Iar trackball-ul devine enervant fiind nevoie să îl apeşi în continuu spre a vizualiza pagina întreagă downloadată în calculator. Şi dacă îl calibrezi tot necesită o atingere constantă.

Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.