Huawei Mate 20 Pro – review

14/11/2018

Prin noul său vârf de gamă pot spune că Huawei și-a propus să termine anul în forță, iar Mate 20 Pro este o adevărată declarație în fața competitorilor premium cu Android, aș spune chiar și în fața iPhone-urilor de la Apple.

Mate 20 Pro se dorește a fi un telefon impecabil ca hardware și software, iar în articolul de față descoperiți dacă au găsit rețeta perfectă. Cert este că avem îmbunătățiri importante la capitole cheie: încărcare rapidă + wireless a acumulatorului ce urcă la 4200 mAh, cel mai bun raport display / corp din piața de telefoane mobile, rezoluție mare a ecranului curbat, cameră cu setup nou (wide  + ultrawide + tele), primul procesor din universul Android pe 7nm, cititor de amprentă sub ecran, certificare superioară față de P20 Pro în ce privește contactul cu apa și praful, cameră ce nu iese în relief față de profilul părții spate etc.

Seria Mate este concepută pentru mediul business. Accentul este pus pe design, ecran, funcțiile încorporate. P-urile se doresc a fi adevărate camera phone-uri, acesta fiind și unul dintre elementele-cheie pe partea de marketing. Exemplu: Huawei P20 Pro.

Material de tip hands-on:

httpvh://youtu.be/kXDheEqioV8

Specificații

Design

În pachetul de culoare neagră dați de smartphone, încărcătorul ce alimentează la maxim 10W și 4A, căști de tip in-ear pe USB type-C, pin pentru  slotul combo, adaptor de la UBS type-C la jack de 3.5 mm, manual cu instrucțiuni de utilizare. Am testat modelul cu indicativul LYA-L29, 6 GB RAM și 128 GB stocare, varianta de culoare Twilight (diferită ca și gradient față de twilight-ul de la Huawei P20 Pro).

Prin adoptarea unui ecran curbat în ambele laturi aminește ca design de Samsung GALAXY S9 Plus, dar un S9 Plus cu cititor de amprentă sub ecran, cu raport display / corp de 87.9% etc. Similaritățile se opresc aici, pentru că Mate 20 Pro are suficientă de multă personalitate ca să fie judecat fără a fi considerat un copycat.

Avem sticlă pe față și spate, înțeleg că au folosit Corning Gorilla Glass, nu doar o sticlă comună precum la P20 Pro. Colțurile sunt rotunjite, camera cu cei trei senzori iese puțin de tot în relief, dar asta și pentru că lipsește OIS-ul la cei doi senzori de 40 și 20 Megapixeli, a fost păstrat doar la tele-ul de 8 Megapixeli. Logo-urile Huawei și Leica sunt stilizate într-un mod neintruziv în partea spate.

Decupajul în ecran face loc pentru camera frontală de 24 Megapixeli, dar și pentru camera IR gândită pentru deblocarea facială. Avem un decupaj cu adevărat generos, fix a la iPhone X & Xs. Dacă nu ar fi fost acel decupaj în partea superioară am fi avut un raport display / corp de peste 90% (doar că ar fi trebuit să găsească soluții neconvenționale pentru cameră, să scoată infraroșul pentru deblocare facială, dar și să meargă pe un alt tip de difuzor pentru speaker-ul utilizat în convorbirile telefonice etc). În 2019 mă aștept ca Huawei să vină cu un terminal care să treacă de graniția a 90% în dreptul raportului display / corp.

Huawei Mate 20 Pro este un smartphone elegant, realizat cu maximă atenție la detalii (structură de rezistență din aluminiu + sticlă în partea față și spate. Este clar că va lupta pentru titlul de cel mai frumos telefon mobil lansat în 2018, mă rog, luptă și pentru cel de cel mai bun smartphone pe final de an, dar pentru asta avem chestionarele de sfârșit de an și o discuție separată ce nu merită a fi purtată aici.

Merge a fi utilizat cu o singură mână, fără prea mari probleme, dar îl consider a fi ușor alunecos și recomand o husă de protecție. Am găsit una originală și ieftină (eu am cumpărat pe negru, dar văd că acum este și pe albastru), dar aș recomanda Huawei să pluseze la acest capitol cu mai multe accesorii originale. Un smartphone de 1000 euro merită a fi protejat de intemperii. Apreciez faptul că nu urcă prețul la cer precum compania rivală sud-coreeană.

Galeria de imagini ce însoțește articolul ar trebui să fie elcoventă ca să vă formați o opinie legată de modul în care arată flagship-ul Huawei.

Ecran și sunet

În ce privește ecranul, Huawei juca mai mereu la siguranță cu rezoluții FHD și ecrane plate (știu că sunt și excepții de la regulă, repet – excepții de la regulă: Huawei Mate 10 cu rezoluție 2560 x 1440 pixeli, Mate 9 Pro cu ecran AMOLED curbat etc).

Huawei Mate 20 Pro se duce pe un ecran AMOLED de 6.39 inch cu rezoluție de…, 3120 x 1440 pixeli, certificare IP68 în ce privește contactul cu apa și praful, raport display / corp de 19.5:9, 538 ppi, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass.

Avem un boost major pe partea de luminozitate unde atinge un maxim de 800 – 820 nits, P20 Pro cu luminozitate automată nu trecea de pragul a 600 nits. Ecranul impresionează prin luminozitate și unghi de vizualizare, dar și prin culorile naturale. Aș spune că l-au calibrat foarte bine, iar Samsung GALAXY Note9 are un rival de seamă. Rezoluția ecranului vine setată pe modul Inteligent cu reducere automată spre a economisi energie. Ai posibilitate să reglezi la:

  1. HD+ – 1560 x 720 pixeli;
  2. FHD+ – 2340 x 1080 pixeli;
  3. WQHD+ – 3120×1440 pixeli.

La Culoare și Confort ochi există opțiunea Tonuri naturale, iar modul de reglare culoare și temperatură te las să optezi pentru Normal sau Intens (alegerea mea), dar și să te joci prin meniul respectiv. Nu cred că are rost să spun că are filtru pentru lumina albastră, îl poți planifica etc.

Controalele sunt de tip touch buttons și merg a fi configurate după preferințe. În zona de setări rapide mi-a lipsit opțiunea de a activa / dezactiva luminozitatea automată. Sunt jocuri în care ai nevoie de lumină la maxim, iar telefonul după câteva minute îți reduce luminozitatea când este în modul Auto, iar de acolo aș fi dezactivat funcția pentru câteva momente.

Sunetul cade în sarcina a două difuzoare, cel principal aflat în portul USB type-C, iar cel secundar deasupra ecranului. Are certificare Dolby Atmos și se aude impecabil, chiar și la volum maxim, fără pic de distorsiune și redare fidelă a întregului spectru. Asta și pentru că au jucat un pic la siguranță și nu au urcat amplitudinea la cer. Am mai spus și repet, nu mă înțeleg cu căștile din pachet și am ales să-l testez cu Sennheiser in-ear prin adaptorul din pachet – excelent și aici. Cu bluetooth 5.0 și beneficiile aduse la pachet pe partea de redare audio putem spune că avem un telefon gândit să impresioneze un audiofil. Reglarea volumului se află în lateral dreapta, deasupra controlului de power (poziționare nu tocmai ergonomică, dar te obișnuiești în timp).

Hardware, sistem de operare și aplicații

Pe Mate 20 Pro debutează un motor nou, cu ghilimelele de rigoare – Kirin 980 dezvoltat pe un proces de litografiere în 7nm (procesor octa-core cu structură 2 + 2 + 4, structură pe care o vom găsi și pe viitorul vârf de gamă al Qualcomm). Alt CPU pe 7nm ce a debutat dinainte este A12 Bionic de la Apple (hexa-core cu 2 x Vortez la 2.5 GHz și 4 x Tempest la 1.6 GHz + Apple GPU de tip 4-core).

Informații oferite de CPU-Z;

Sunt câteva noutăți cu care Huawei se laudă în cazul lui Kirin 980:

  1. Primul chipset pe 7nm (prezentat în cadrul IFA Berlin 2018, dar Apple cu iPhone Xs și Xs Max a venit cu primele produse la nivel comercial ce au un astfel de chipset);
  2. Primul procesor cu nuclee dezvoltate pe ARM Cortex-A76;
  3. Primul procesor cu unitate de procesare neurală de tip dual;
  4. Primul procesor cu acceleratorul grafic Mali-G76;
  5. Primul procesor capabil să atingă viteze în download de până la 1.4 Gbps / LTE Cat.21;
  6. Primul procesor capabil să suporte memorii LPDDR4X cu viteze de până la 2133 MHz.

Are 6.9 miliarde tranzistori, accelerator grafic cu 10 nuclee, stocare de tip UFS 2.1, HiFi Aaudio, Dual ISP pe partea de fotografie. La nivel de R&D au început cercetările pe 7nm în 2015, iar după trei ani de zile avem și o soluție completă la nivel de CPU, GPU etc.

Performanțele în funcție de task-urile efectuate ar fi cu până la 75% mai mari față de Kirin 970, iar eficiența energetică crescută cu 58%. Raportat la Qualcomm Snapdragon 845 ar obține performanțe cu până la 37% mai bune și eficiență energetică cu 32% mai bună.

Cele 8 nuclee pot fi accesate individual (2 x ARM Cortex-A76 la 2.6 GHz + 2 x ARM Cortex-A76 la 1.92 GHz + 4 x ARM Cortex-A55 la 1.8 GHz). Redarea de muzică poate cădea în sarcina unui singur nucleu, Facebook sau Instagram pot activa 2 – 3 nuclee pe ARM Cortex A55 + unul pe ARM Cortex-A76 la 1.92 GHz. Toată puterea se dezlănțuie în jocuri – toate cele 8 nuclee conclucrează pentru o experiență de utilizare fără compromis.

Cum funcționează alocarea nucleelor în funcție de sarcinile trasate:

Mali-G76 promite performanțe grafice cu până la 46% peste cele obținute de Mali-G72 MP12 pe Kirin 970, dar și eficiență energetică de până la…, 178%. LPDDR4X cu viteze de până la 2133 MHz aduce o lățime de bandă cu până la 20% mai mare față de Snapdragon 845 și latență scăzută cu 22%.

Aș putea continua la nesfârșit cu informații furnizate de Huawei pentru Kirin 980, dar dacă voi avea timp îi dedic un articol exhaustiv.  Kirin 980 este însoțit de 6 GB RAM și 128 GB stocare + slot combo ce permite două scenarii: 2 x nanoSIM sau 1 x nanoSIM + 1 x nanoSD (standard pe care Huawei speră să-l impună în fața microSD-ului).

Certe sunt câteva lucruri cheie:

  1. Este un ansamblu hardware sprinten și fără vreo idee de lag;
  2. Nu se încălzește când este pus la lucru în regim susținut;
  3. Kirin 980 este cu un pas în fața a tot ce există în piață, în universul Android.

Îl apreciez pe Huawei Mate 20 Pro nu neapărat pentru hardware, până la urmă și bătrânul Kirin 970 se descurca impecabil în ce privește rularea de aplicațiie și jocuri din Google Play. Mă rog, acum de apreciat este eficiența energetică, detalii la capitolul Autonomie. Aș spune că au mutat cu adevărat în sens pozitiv pe partea software, printr-o interfață EMUI 9 bazată pe Android 9 Pie ce amintește din ce în ce mai tare de Android-ul în stadiu nativ (setările + setările rapide). Ei spun că au redus gradul de complexitate & setările ca atare spre a-l face și mai ușor de utilizat. Adevăratul este că unele setări au migrat pe unde nu te aștepți, dar după câteva zile ajungi a-l cunoaște pe deplin.

Huawei a venit cu un seif de parole, unul de fișiere + spațiu privat cu accesare distinctă la nivel de element de securitate. Seiful de fișiere îmi amintește direct de Folderul Securizat de la concurență. Nu prea înțeleg de ce au pus și seif de fișiere, dar și spațiu privat. Presupun că au mers pe principiul, lasă să fie cât mai multe să mulțumim pe toată lumea. Totuși, seiful ăla au uitat să-i pună un shortcut și l-au lăsat de accesat prin setări.

Aplicații preinstalate pe Huawei Mate 20 Pro;

Aplicații Google: Căutare, Gmail, Hărți, YouTube, Drive, Muzică Play, Duo, Google Foto, Documente, Foi de calcul, Prezentări, Chrome;

Aplicații Huawei: Meteo, Calculator, Înregistrare sunet, Lanternă, Oglindă, Telecomandă, Busolă, Copie de rezervă, Phone Clone, Descărcări, Translator, HiCare, Fișiere, Note, AppGalery – magazin de aplicații, Teme, Muzică, Manager Telefon, Sănătate, E-mail.

Interfața Android 9.0 Pie pe Huawei Mate 20 Pro;

Cuvintele de ordine sunt și aici: viteză și simplitate operațională. Nu pot să spun decât: Felicitări Huawei, sunteți pe drumul cel bun.

Performanță

Rezultate înregistrate sunt excelente, pentru cei pasionați de acest capitol din testarea unui telefon mobil.

Teste de benchmark rulate pe Huawei Mate 20 Pro;

Conectivitate

Lipsește doar jack-ul de 3.5 mm, în rest nu i-am găsit niciun element contra, de la Wi-Fi și 4G de mare viteză și până la port infraroșu ce-l transformă în telecomandă ad-hoc + cititor de amprentă sub ecran, Face ID pentru recunoaștere facială cu senzor dedicat etc.

Pe partea de 4G, de fapt avem un 4G evoluat sau așa-numitul 4.5G cu viteze de până la 1400 Mbps în download și 200 Mbps în upload. Modulația este de tipul:

4×4 MIMO + 256QAM + 3CC CA = 1.2 Gbps;

2×2 MIMO + 256QAM + 1CC = 200 Mbps.

Pe Wi-Fi este capabil să atingă până la 1700 Mbps (cu mult peste cei 1000 Mbps ce-i primesc teoretic de la RCS-RDS pe conexiunea de internet de acasă). De fapt, neapărat de Black Friday trebuie să trec pe un router nou, cel actual are limite date de vârstă, utilizare îndelungată etc. De aceea nici nu pun un SpeedTest, pe un router premiu sunt sigur că Mate 20 Pro ar fi scos peste 5 – 600 Mbps pe Wi-Fi ac.

Alte elemente de conectivitate de pe Huawei Mate 20 Pro: bluetooth 5.0, A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS pe partea de localizare (compatibilitate cu sistemul american, rusesc, chinezesc, european și japonez), NFC, în era Spotify presupun că nu plânge nimeni după lipsa radio FM.

În ce privește dispunerea elementelor de conectivitate: portul infraroșu pentru rolul de telecomandă ad-hoc în partea superioară, power + reglarea volumului în lateral dreapta, port USB type-C cu difuzor integrat și slot pentru SIM & nanoSD la bază, pe stânga nu se află niciun element de conectivitate.

Noutatea pentru Huawei: cititorul de amprentă poziționat sub ecran. Când ridicați telefonul în mână, imediat este vizibilă zona în care trebuie să dați cu degetul pentru citire. Necesită un timp de acomodare și un pic de obișnuință. După aceea, nu ai cum să nu remarci cât de bine și intuitiv funcționează, deși feedback-ul nu este la fel de instant precum la cititorul de amprentă clasic precum cel de pe Huawei P20 Pro. Recunoașterea facială funcționează în parametri normali, dar nu pot spune că m-a impresionat. Sunt sigur că Huawei adună feedback și scrie un firmware care să ofere o experiență de utilizare superioară.

Notch-ul pot să spun că mi-a luat ceva timp până să mă obișnuiesc cu el, merge a fi păcălit din interfață, dar mi se pare parcă și mai deranjant să merg pe modul în care ei au ales să-l ascundă. Alt aspect cu care a trebuit să mă obișnuiesc: informații la stânga și la dreapta de notch, pe Samsung Note9 toate informațiile sunt organizate la dreapta, spre exemplu (date legate de operator, semnal, Wi-Fi etc).

Huawei Mate 20 Pro este pregătit să debuteze la început de 2019 în variantă cu conectivitate 5G. Ar fi fost prea devreme să ofere 5G, primele rețele cred că le vedem pe meleagurile autohtone prin 2020, în cel mai bun caz (de fapt la nivel de zonă limitată, experiment, iar comercial la nivel național prin 2021 – 2022). Personal, m-aș mulțumi să ating și viteze de 4 – 500 Mbps în mod real pe 4.5G, nu mai zic de 1400 Mbps cum promite a fi capabil vârful de gamă Huawei. :)

În ce privește senzorii pe care Mate 20 Pro îi înglobează: accelerometru, lumină ambientală, proximitate,  giroscop, busolă, senzor laser și infraroșu, de temperatură a culorilor etc.

Excelent și aici.

Cameră foto și video

Sunt câteva schimbări importante, mai ales dacă ne raportăm la P20 Pro. Huawei renunță la senzorul monocrom și aduce unul de tip ultrawide.

Interfața camerei foto și video de pe Mate 20 Pro;

Setup-ul de pe Mate 20 Pro este format din:

  1. 40 Megapixeli cu f/1.8 și echivalent 27mm;
  2. 20 Megapixeli cu f/2.2 și ecgivalent 16mm;
  3. 8 Megapixeli de tip tele cu f/2.4 și echivalent 80 mm + OIS.

Noutatea la tele este faptul că acum știe zoom optic…, 5x (primul de acest fel din piață). Este capabil să filmeze la 2160p cu 30 fps, nu înțeleg de ce nu au urcat la 2160p cu 60 fps, mai ales că chipsetul nu ar fi avut nicio problemă. Camera frontală dispune de 24 Megapixel, înregistrează la 1080p cu 30 fps.

Nu știu dacă mai este vreo supriză, dar se descurcă foarte bine la nivel de cameră foto, destul de bine și pe video, dar nu l-aș considera a fi cel mai bun la acest capitol. Pe camera foto luptă pentru o poziție fruntașă. Recunosc că sunt printre cei ce dezactivează Master AI-ul, deși acum se vede clar că l-au îmbunătăți, au crescut și numărul de scene pe care le recunoaște și nu mi se pare a fi la fel de intruziv ca în trecut.

Modurile presetate din interfața camerei foto și video: Diafragmă, Noapte, Portret, Fotografie, Videoclip, Pro, Mai multe (o sumă de alte moduri printre care unul pentru filmarea sub apă :)).

Las materialele să vorbească de la sine. Dacă ești în căutarea unui camera phone ascuns într-un design de mare angajament, cu performanțe notabile indiferent de scenariu de utilizare, Mate 20 Pro poate fi o alternativă de-a dreptul excelentă.

Bineînțeles, trebuie ținut cont de abordarea Huawei pe acest segment, abordare detaliată la recenzia lui P20 Pro. Ei vor să-l mulțumească pe average Joe prin Master AI, iar pe utilizatorul avansat prin modul Pro.

Am observat că Huawei se laudă cu faptul că punctajul lui Mate 20 Pro îm DxOMark este așa de mare față de ceilalți că le este rușine și consideră că nu au nevoie de reclama respectivă. Cum spune americanul, bullshit sau mai românescul: taie-le mai scurte dă-le… Personal, cred că Mate 20 Pro este ușor sub P20 Pro pe partea de imagine, lipsa OIS aș spune că are un cuvânt de spus. Încearc să compenseze totul din software. Este clar că avem unul dintre cele mai bune camera phone-uri și nu mai lungesc povestea las materialele să spună mai multe. Important de ținut cont: vor aduna feedback și fac pariu că va veni un firmware serios până la sfârșit de an spre a îmbunătăț pe ici, pe colo, prin punctele esențiale spre a oferi imagini și materiale video la o calitate și mai bună.

Clip 1 2160p cu 30 fps realizat cu Mate 20 Pro;

Clip 2 2160p cu 30 fps realizat cu Huawei Mate 20 Pro;

Fotografii făcute cu Huawei Mate 20 Pro;

Autonomie

Baterie de 4200 mAh, în contextul în care telefonul cântărește doar 189 gr. și raportul display / corp este de 87.9%. Alții la ecran cu 0.1 inch mai mare ating 208 gr. și acumulatorul este de…, 3174 mAh.

În cazul lui Mate 20 Pro nu este doar despre capacitate ci și despre viteza de încărcare, de la 0 – 70% în doar 30 de minute. Este impresionant ce au obținut aici și cred că doar OnePlus vine cu ceva similar în piață. iPhone Xs Max are nevoie de 30 de minute spre a alimenta de la 0 – 50% pe acumulatorul să de 3174 mAh…, iar pentru încărcare rapidă ai nevoie de un alt încărcător ce nu-l primești în pachet.

O altă funcție ce-i face pe cei din jurul tău să spună wow este încărcarea wireless reversibilă care fie vorba între noi, este utilă spre a oferi câteva procente în situații când un telefon ajunge sub pragul a 20%, dar necesită timp și până la urmă, consumă din energia stocată în acumulator. Cu această ocazie pe Mate 20 Pro debutează și încărcarea wireless pe standard Qi, 15W. Nu am testat, abia ce am achiziționat alt încărcător wireless și nici nu l-am scos din cutie. Adevărul este că atunci când pe fir îl încarci atât de repede, cine se mai uită la wireless.

Se alimentează de la 0 – 100% în…, 60 minute. 

În ce privește autonomia, nu prea ai cum să-l golești de dimineața până seara, chiar și pe utilizare în regim susținut. Mă rog, dacă îl ții în PUBG peste 4 – 5 ore în continuu s-ar putea să intre în zona roșie.

În testul Gadget.ro a obținut 8 ore și 10 minute (luminozitate la maxim, redare a playlistului Unboxing de pe canalul nostru de YouTube pe conexiune Wi-Fi). Rezultat mai slab față de Huawei P20 Pro, dar asta pentru că luminozitatea este mai mare, iar rezoluția urcă vertiginos. Totuși, în utilizarea de zi cu zi pe partea de autonomie îl consider impecabil. 

Preț

Huawei Mate 20 Pro – 4599 lei la eMAG. De apreciat că husele originale pentru Mate 20 Pro au un preț rezonabil. Am achiziționat modelul acesta pe negru, iar de ieri am dat comanda și pe albastru.

Concluzii

Huawei Mate 20 Pro își dorește a fi smartphone-ul perfect și aproape că reușește. Este clar că au avut o listă cu funcții și au încercat să le bifeze pe toate:

  • procesor pe 7nm;
  • certificare IP68;
  • slot pentru card;
  • 4G-ul cu cea mai bună viteză din piață, la fel și pe Wi-Fi;
  • baterie de capacitate mare;
  • încărcare wireless + încărcare cu adevărat rapidă + wireless reversibil;
  • cititor de amprentă sub ecran, dar și recunoaștere facială pe IR;
  • cameră wide + ultrawide + tele

Și lista ar fi kilometrică.

Huawei Mate 20 Pro este un super-smartphone, dar la prețul său nici nu văd cum ai putea să fii altfel, decât să încerci a atinge excelența în dreptul oricărui capitol, de la ecran, sunet și design și până la autonomie.

Este o adevărată declarație în fața flagship-urilor Android, dar am impresia că Huawei se raportează din ce în ce mai tare la Apple, stai să vezi și când li se va deschide calea spre SUA (pentru suma cuvenită). Trebuie să punctez faptul că destul de greu i-am găsit puncte CONTRA și asta nu prea mi se întâmplă pe telefoane mobile.

Din tot ce oferă nou Mate 20 Pro cel mai mult pot să spun că m-am bucurat de interfață regândită, schimbări pe care le așteptam în Emotion UI (interfață ce bătea ușor pasul pe loc de 2 – 3 generații). Bineînțeles, apreciez și încărcarea rapidă de tip blitzkrieg, puterea de procesare (în PUBG, momentan, știe doar Balanced și spune că va veni un update spre a deschide și celelalte opțiuni pe Grafică, sper cât mai repede, pe P20 Pro nu aveam o astfel de limitare).

PRO

  • design elegant, raport display / corp printre cele mai bune din piață;
  • display cu rezoluție mare și luminozitate foarte bună, panel excelent calibrat;
  • sunet puternic și clar;
  • conectivitate mare;
  • multă putere de procesare + eficiență energetică;
  • cameră foto printre cele mai bune din piață;
  • autonomie mare, cea mai sprintenă încărcare rapidă din ce am testat până acum;

CONTRA

  • lipsă jack de 3.5 mm, dar cu adaptor în pachet;
  • notch-ul necesită un oarecare timp de acomodare;
  • la materialele video aș spune că este loc de o ușoară îmbunătățire, la fel și la senzorul IR. Se rezolvă cu un update consistent pe partea de firmware.
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.