Smartwatch Allview Hybrid S – review

08/04/2019

Deși mulți preconizau acum câțiva ani că piața dispozitivelor purtabile va cunoaște o dezvoltare accelerată, actualmente observăm că oferta de astfel de gadgeturi nu este pe atât de largă.

Inițial tot mai mulți producători au încercat să aducă produse în categoria smartwatch sau brățări fitness, însă acum doar câțiva pot afișa câte ceva pe aici.

Allview are câțiva reprezentanți în zona dispozitivelor purtabile. Până de curând erau cuprinse în gama Allwatch sau Allfit, dar mai nou au apărut două smartwatch-uri în seria Hybrid. Este vorba despre Allview Hybrid S, despre care vom vorbi în continuare, și despre Hybrid T.

Specificații pentru Allview Hybrid S

Specificatii smartwatch Allview Hybrid S

Design

Allview Hybrid S a venit la noi în cutia de retail sigilată. Înăuntru, pe lângă ceasul hibrid, mai găsim și încărcătorul circular, un cablu microUSB – USB 2.0, manual de utilizare și certificat de garanție.

Cel mai nou smartwatch de la Allview poartă denumirea Hybrid dintr-un motiv foarte simplu: este o combinație între un ceas clasic, cu afișaj analog cu ace pentru oră și minute, și un ceas inteligent, cu afișaj digital pe ecran LCD. Mai multe despre acesta din urmă în capitolul următor.

Deocamadată rămânem la design, despre care pot spune că este extrem de reușit. Sigur, gusturile nu se discută, dar mie Allview Hybrid S chiar mi-a plăcut. Cu adevărat un hibrid, ce poate fi privit doar ca un ceas clasic, dar care îți poate oferi cu mult mai multe informații prin intermediul ecranului.

Ceasul are două butoane pe laterala din dreapta, atunci când ceasul este purtat la mâna stângă. Din meniu poți schimba afișajul, iar dacă vrei să porți ceasul la mâna dreaptă, aceste butoane vor fi pe partea stângă, indicatoarele analoage și display-ul adaptându-se la această schimbare. Chiar am apreciat asta.

Pe partea posterioară vedem senzorul pentru ritm cardiac în centru și câteva informații pe restul capacului.

Standard, Allview Hybrid S vine cu o curea din piele de culoare neagră. Aceasta este foarte simplu de scos, cele două telescoape au câte un mic buton culisant ce poate fi tras cu unghia, fără a fi nevoie de alte instrumente.

Dimensiunile ceasului sunt generoase, dar nu pe atât încât să-l facă a părea exagerat de mare când este purtat la o încheietură subțire. Greutatea o consider normală și nu este deloc deranjantă, mai ales având în vedere faptul că ceasul este fabricat în mare parte din metal.

Calitatea fabricației este la cote înalte. Pot să afirm cu tărie că Allview Hybrid S nu doar se simte, ci chiar este foarte solid construit. Finisările de detaliu sunt realizate cu atenție, iar materialele sunt de foarte bună calitate.

Ecran și sunet

Afișajul ceasului Allview Hybrid S este cel ce-l face hibrid. Asta fiindcă avem un ecarn circular de 1.22 inch, cu rezoluție 240 x 240 pixeli, care are în centru un orificiu. Aici este fixat axul ce permite rotirea indicatorului de oră și a celui pentru minute.

Așadar, fiind în primul rând un ceas, Allview Hybrid S se comportă mai tot timpul ca unul clasic. Fără a apăsa vreun buton și să fie necesară o anumită acțiune, mișcare, poți vedea foarte simplu ora exactă. Fără secunde, totuși.

Atunci când vrei să afli mai multe informații poți apăsa butonul de sus, care aprinde ecranul. Din meniu sau din aplicație poți seta ca display-ul să se aprindă și la mișcarea încheieturii. Mie mi s-a părut mai simplu prin apăsarea butonului pentru a evita ca ecranul să se aprindă și atunci când nu doream asta.

Display-ul în sine este decent. Afișează culori destul de plăcute, chiar dacă nu sunt unele vibrante. Luminozitatea este suficientă oricând înăuntru, dar în lumină naturală este ceva mai greu să vezi totul bine pe ecran.

Rezoluția de 240 x 240 pixeli este la limită în a contura fin detaliile. Nu-s mari probleme, dar parcă mergea mai bine un 360p.

Răspunsul tactil este bun. Nu-i cel mai sensibil touchscreen, dar nu pot spune nici că este enervant. Mai sunt momente în care nu reacționează, dar rare.

Important de menționat este că, în funcție de ceea ce afișează ecranul, indicatoarele de oră și minut pot rămâne la locul lor, când afișează ora, respectiv minutele, sau se pot deplasa automat în dreptul orelor 3 și 9. Adică se vor alinia sub forma unei linii orizontale spre a nu obstrucționa display-ul, notificările, mail-ul sau altceva. Foarte interesant să vezi cum se deplasează.

Per ansamblu, raportat la prețul său, Allview Hybrid S oferă un ecran corect. Cel mai important este, repet, modul hibrid de afișaj. Cu asta, pe mine unul m-a cucerit.

Sunetul. Eu nu l-am auzit. Pe site-ul Allview, pe pagina produsului, scrie că ar oferi și sunet. Eu nu am găsit nicio grilă din spatele căreia să iasă sunet și nici din setările ceasului sau din aplicație nu am găsit reglaj pentru sunet sau pentru volum. Deci sunet, nu.

Singurul mod prin care ești înștiințat despre notificări este prin intermediul vibrațiilor. Acestea nu sunt cele mai puternice, sunt șanse să nu simți ceasul vibrând atunci când ești în mijlocul anumitor activități.

Hardware, sistem de operare și aplicații

La capitolul hardware nu am găsit prea multe informații. Știm doar că procesorul este unul Apollo 2 ARM Cortex-M4, special dezvoltat pentru dispozitive purtabile.

Sistemul de operare ce lucrează în spatele smartwatch-ului Allview Hybrid S este unul dezvoltat special pentru acest model.

Capturi de ecran din interfața Allview Hybrid S:

Parcurgerea meniurilor se face prin intermediul touchscreen-ului. După ce trezești la viață ecranul, prin apăsarea butonului de sus, poți face swipe de sus în jos pentru a afișa ultimele notificări, de jos în sus pentru meniul de setări rapide, de la stânga la dreapta pentru meniul cu monitorizarea activităților, iar de la dreapta la stânga pentru a intra în meniul cu toate setările, aplicațiile să le zicem.

Poți seta ca dublu tap pe ecran să te ducă Înapoi, la fel cu ceea ce face butonul de jos. Butonul de sus te duce mereu pe ecranul Acasă, în fapt fața de ceas setată de către tine.

Ai la dispoziție suficient control asupra funcțiilor și setărilor ceasului direct din interfața proprie. Totuși, pentru a fi mult mai ușor și pentru a accesa absolut toate reglajele, este recomandat să instalezi aplicația Allwatch H, disponibilă gratuit în magazinul Google Play pentru Android.

Capturi de ecran din aplicația Allwatch H pentru Android:

Aplicația este foarte simplu de parcurs, suficient de intuitivă și cu multe, multe posibilități de reglaj, cu multe funcții disponibile pentru smartwatch.

Mi-a plăcut că poți alege direct din Allwatch H ce aplicații de pe smartphone pot trimite notificări către ceas. Le poți selecta doar pe cele care te interesează, lăsându-le pe altele accesibile doar de pe telefon.

Unele dintre cele mai interesante funcții sunt:

  • Posibilitatea de a crea o față de ceas unică, personalizată în detaliu de către utilizator. Acesta poate decide ce fundal să aleagă, prestabilit sau orice poză din smartphone. Peste wallpaper poate adăuga apoi până la 4 widget-uri, cu informații despre numărul de pași, caloriile consumate, ritmul cardiac, timp activ, distanța parcursă, vreme ș.a. În funcție de ordinea în care alegi aceste widget-uri le stabilești și zona de pe ecran unde vor fi poziționate;
  • Control cameră de pe smartphone de la distanță, de pe ceas. Practic, nu vei vedea ceea ce captează senzorul camerei de pe telefon, ci ai doar posibilitatea de a declanșa obturatorul. Un fel de telecomanda atunci când ai nevoie de așa ceva;
  • Control de pe ceas al player-ului muzical de pe smartphone-ul conectat.

Chiar dacă nu sunt extrem de multe fețe de ceas dintre care poți alege pentru Allview Hybrid S, apreciez faptul că există posibilitatea de a crea una diferită, unică mai ales prin fundalul pe care-l poți alege din galeria de pe smartphone.

Fețele de ceas preinstalate pe Allview Hybrid S:

Conectivitate

Aici nu ar fi prea multe de spus. Allview Hybrid S se conectează cu smartphone-ul prin Bluetooth 4.2. Conexiunea suportă standard LE – Low Energy. În rest, alte elemente de conectivitate nu ar mai fi.

Aș menționa aici senzorul de ritm cardiac care poate fi setat să monitorizeze constant bătăile inimmii la un interval de minimum 5 minute și maximum 60 de minute. De asemenea, poți alege să primești notificare când ritmul scade sub sau crește peste o anumită valoare presetată de către tine.

Autonomie

Bateria de 200 mAh poate că nu anunță o autonomie prea ridicată, dar aici intervine din nou modul hibrid al ceasului. Faptul că poți consulta ora oricând fără a fi nevoie să aprinzi ecranul, contează enorm.

Astfel, dacă folosești ceasul mai puțin ca pe unul inteligent și mai mult ca pe unul clasic, atunci sunt șanse foarte mari să treci ușor de 2 săptămâni de utilizare. Și asta cu monitorizarea activităților activată și cu conexiunea cu smartphone-ul activată pentru câteva ore pe zi.

Chiar și folosit la maximum, cu conexiunea cu smartphone-ul și notificările active mereu, cu monitorizare și cu minute bune cu ecranul aprins, Allview Hybrid S tot îți va aduce 3 – 4 zile de autonomie. Mie mi se pare foarte bine.

Pentru încărcare trebuie să alimentezi suportul primit în pachet prin intermediul unui cablu microUSB (este unul în cutie). Ce nu este în pachet însă este adaptorul de priză, deci va trebui să folosești altul. Încărcarea completă durează peste 2 ore.

Preț

Smartwatch Allview Hybrid S – 700 de lei pe eMAG.

Concluzii

Eu dețin 5 ceasuri convenționale, fie ele analogice sau digitale. Nu am făcut până acum pasul către smartwatch tocmai pentru că apreciez mai tare dispozitivul clasic. Cu Allview Hybrid S aș face pasul, tocmai din cauza faptului că este un mix, un hibrid așa cum foarte bine îi spune numele.

Cam acesta ar fi cel mai important plus dat de acest smartwatch. Ai la mână un ceas clasic, cu indicatoare analogice, care este totuși mult mai mult de atât. Poți primi toate sau cele mai imortante notificări de pe telefon, există monitorizare a activităților și cam tot ce îți trebuie de la un dispozitiv purtabil. Senzorul de ritm cardiac nu reprezintă pentru mine un must-have, dar este bine că avem și așa ceva, mai ales pentru prețul acestui gadget. Apropo de preț, mie mi se pare unul bun raportat la ceea ce primești.

Cele mai importante puncte pro și contra pentru smartwatch-ul Allview Hybrid S:

PRO

  • design plăcut, construcție de foarte bună calitate;
  • cu adevărat un smartwatch hibird, ceas clasic și inteligent în același dispozitiv purtabil;
  • autonomie ridicată;
  • interfață cu multe opțiuni, la fel și aplicația de smartphone;
  • posibilitatea de a crea o față de ceas personalizată, unică prin aplicarea ca fundal a oricărei imagini de pe smartphone;
  • preț bun raportat la tot ceea ce primești.

CONTRA

  • rezoluția display-ului este la limită în a contura fin toate detaliile.
Darius Pană
Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.