Allview P2 AllDro – review

14/02/2012

Vorbim de un telefon ce rulează Android și integrează două cartele SIM. Am făcut partea de unboxing și primele impresii – aici. Urmează să dăm startul unui concurs în care să-l punem ca premiu. Allview este un brand românesc. Telefoanele sunt importate din China, dar poartă amprenta lor pe partea de design, interfață a sistemului de operare, magazin dedicat de aplicații.

Design

A fost o surpriză plăcută. Stă bine în mână, deși are o grosime considerabilă de 12.8 mm și 125 gr. Este solid, nu scoate niciun sunet ciudat când este strâns în mână. Nu au pus frontal decât logo-ul, butoanele de la baza ecranului touch capacitiv. Capacul bateriei este din metal. Trebuie să vă obișnuiți cu modalitatea în care poate fi scos și montat la loc. Nu este greu ci doar să cunoațeți mecanismul mai bine. Au integrat un lăcas micuț din care să porniți operația de îndepărtare a capacului.

În cutia lui Allview P2 AllDro dați de: telefon, bateria de 1.400 mAh, manual de instrucțiuni, încărcător pe microUSB, cablu microUSB – USB 2.0, căști negre pe jack de 3.5 mm, certificat de garanție.

Arată mai bine decât în imaginile de presă de pe web. Este înconjurat de o muchie lucioasă. Poate fi considerat elegant, notă discordantă face difuzorul frontal situat deasupra ecranului care are un aspect neplăcut, trebuiau să-l stilizeze astfel.

Impresiile sunt pozitive  pentru un smartphone de buget.

Ecran și sunet

Are  o diagonală de 3.5 inch și rezoluție de 320×480 pixeli. Aduce un touch capacitiv, beneficiază de multitouch. Este cam șters față de display-urile cu care sunt obișnuit: S-LCD, AMOLED, IPS LCD. Touch-ul răspunde la comenzi într-un mod decent. Display-ul primește notă de trecere. Mi s-a părut că adună amprentele destul de repede. La baza se află trei taste clasice și nu capacitive, cu rol de: customizare a ecranului de start,

Sunetul vine de la un difuzor dispus pe spate, lângă camera foto/video al cărei senzor se ridică la 5 Megapixeli. Sunetul oferit este puternic, ascuțit. Tastele pentru reglarea volumului sunt pe lateral, în stânga. Jack-ul de 3.5 mm este dispus superior, lângă butonul de power.

Sistem de operare, aplicații și performanță 

Integrează un procesor ARM11 la 670 MHz, 256 MB RAM, 512 MB ROM – pentru stocare de fișiere sunt doar 157 MB. Suportă și card microSD de până la 32 GB. Ca să folosiți camera foto sau să downloadați aplicații trebuie să achiziționați un card microSD, nu vine cu un astfel de accesoriu în pachet. Am văzut că la accelerator grafic este trecut un PowerVR SGX531. Spre comparație, Nokia N9 are PowerVR SGX530. Normal că un rol important îl are procesorul, memoria RAM cât și partea de GPU.

Rulează Android 2.3.5 Gingerbread. Launcherul inclus este ceva cam tern, dar sunt multe alternative în Android Market – în genul Espier Launcher sau Go Launcher EX. Dintre aplicațiile preinstalate:

Advanced Task Killer – spre a ușura munca procesorului după ce ați deschis mai multe aplicații;

AplyStore – magazin de aplicații al celor de la Allview. Nu sunt prea multe oferte interesante, dar veți vedea mai jos cât de ușor se obține accesul la Android Market;

Calculator, Agendă, Ceas;

ES File Explorer – găsești fișierele din memorie sau pe cardul microSD;

Process Manager – îți arată consumul de memorie la fiecare aplicație care rulează în fundal;

File Explorer – face aceași treabă ca și ES File Explorer;

News – o scurtătură care duce spre un site întreținut de Allview, un fel de reader cu cele mai importante știri din diverse surse;

Trip Journal – poți face un fel de jurnal cu ajutorul GPS-ului al locurilor pe care le vizitezi.

Apropo, nu oferă acces la Android Market ci doar la AplyStore – magazin de aplicații dezvoltat de către Allview. Puteți avea acces la Android Market pe Allview P2 AllDro. Trebuie să faceți rost de APK-ul pentru Android Market – AICI – îl instalați și aveți acces spre aplicațiile favorite după ce vă adăugați contul de gmail. Am instalat o serie de aplicații pentru testele de benchmark. Rezultatele obținute:

Quadrant Standard în versiunea nouă – 713 puncte;

AnTuTu Benchmark – 1.676 puncte;

NenaMark1 – 39.9 fps;

NenaMark2 – 23.4 fps.

Am instalat Angry Birds și l-a dus fără probleme. Mi s-a părut a se descurca mult mai bine decât LG Optimus One, din punct de vedere al acestui joc. LG Optimus One are un procesor de 600 MHz, dar aduce 512 MB RAM. Până la urmă se vede că acceleratorul grafic – PowerVR SGX531  – își face treaba. Merge și sincornizarea cu mailul, cel puțin al meu pe gmail a funcționat ireproșabil în sincronizarea cu P2 AllDro.

Conectivitate

Oferă 3G cu viteze de download HSPA, bluetooth 2.1, Wi-Fi în standardele b/g, microUSB, jack de 3.5 mm. Integrează senzor de orientare, accelerometru, proximitate, senzor de lumină, 3-axis Magnetic Field. Legat de dispunerea conectorilor: superior dați de butonul pentru pornirea telefonului, jack-ul de 3.5 mm. Portul microUSB este protejat de un cauciuc și împreună cu tasta pentru camera foto sunt în partea dreaptă. În stânga găsiți controalele pentru volum.

Am pus o cartelă SIM în rețeaua Cosmote și alta în Vodafone. Atunci când vorbești pe una dintre ele, vei fi deconectat pe cealaltă. Au integrat funcționalitatea dual-sim într-un mod intuitiv.

Cameră foto și video

Camera principală are 5 Megapixeli, autofocus, fără LED flash, detectare a feței și a zâmbetului, dispune și de un mod panoramic. Filmează la 720×480 pixeli. Camera frontală este de 0.3 Megapixeli. Vă faceți o idee prin fotografiile și clipul captat cu Allview P2 AllDro:

[nggallery id=245]

httpvh://youtu.be/PHebIvBuEkk

Autonomie

Bateria este de 1.400 mAh. L-am utilizat cu două cartele SIM și a mers ca autonomie spre o zi. Se putea mai bine, doar dacă puneau o baterie mai mare în mAh cum au făcut la Allview P3 AllDro.

Concluzii

Allview P2 AllDro oferă multe pentru categoria sa de preț, la procesare este salvat de GPU-ul puternic, deși ești tentat să spui că cei 256 MB RAM sunt prea puțin față de nevoile de procesare ale unui smartphone cu Android 2.3 Gingerbread.

Pozitiv – calitatea materialelor din care este fabricat, funcția dual-sim, sunet puternic care se aude și într-un mediu ambiental mai zgomotos, camera foto decentă, prețul bun, tastă dedicată pentru camera foto;

Negativ – display-ul este ceva cam șters în afișarea culorilor, butonul de power este încastrat prea mult și în timp s-ar putea să se defecteze. Putea fi făcut dintr-un plastic mai dur, mai protuberant față de carcasă, nu are un microSD în pachet, deși are nevoie de unul ca să facă fotografii sau ca să downloadați aplicații, nu aduce acces la Android Market preinstalat, autonomia redusă.

Preț

emag.ro – 749 lei

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.