Tintag – gadget ce permite localizarea a diverse obiecte

26/08/2014

Tintag este un dispozitiv gândit de 2 clujeni, Alexandru Chiș și Andrei Vig. Ei își doresc să transpună ideea în practică și să aducă dispozitivul în oferta comercială.

Ce este Tintag?

Este un device mai mic decât un card bancar și poate fi atașat cheilor, animalului de companie, poșetă, valiză etc. Are o aplicație pentru iOS și Android și oferă localizarea exactă a obiectului la care Tintag a fost atașat.

Când obiectul nu mai este de găsit poți activa dispozitivul. Pe smartphone sau tabletă sunt afișate distanță și direcția, device-ul emite un semnal audio similar cu cel al unui telefon mobil spre a-l găsi mai repede. Integrează și un LED de notificare. Bateria lui Tintag este reîncărcabilă și ar oferi până la 4 luni de autonomie. Antena bluetooth a fost optimizată și are o arie de acoperire de până la 100 metri.

Cel puțin acestea sunt informațiile oferite într-un comunicat de presă.

Declarații oficiale:

Cu un dispozitiv tradițional te-ai fript” se amuză Andrei Vig, Co-Fondator. “De aceea Tintag vine cu niște servicii complementare de localizare. Odată încărcătorul bateriei va servi ca hotspot, ceea ce va crește foarte mult raza de acoperire.”

“După cca un an de dezvoltare și testare, vom lansa o în 8 septembrie o campanie de crowdfunding pe indiegogo.com în care ne-am propus să strângem 50.000 de euro din pre-comenzi. Această campanie va fi un foarte bun indicator al capacității pieței de profil și al performanțelor produsului nostru.” afirmă Alexandru Chiș, co-fondator Tintag.

După ce vom fi trecut de acest pas, atunci urmează provocarea pentru producția în masă și distribuția la nivel internațional. Dar noi suntem foarte încrezători – avem un produs pe care-l considerăm foarte competitiv.

Mai multe detalii pe Tint.ag

Și-au propus să strângă 50.000 de euro printr-o campanie de crowdfunding pe care o vor lansa pe 8 septembrie. Le urez succes. O să fiu printre cei care vor cumpăra brelocul ăsta multifuncțional când va deveni disponibil. Asta pentru că mi se întâmplă de multe ori să las cheile la întâmplare prin casă și mă ia durerea de cap până le găsesc.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.