Smartphone

În ultima perioadă s-au zvonit foarte multe lucruri despre phableta celor de la HTC, unele adevărate, altele mai puţin adevărate. Ei iată că momentul mult aşteptat a sosit, iar astăzi HTC a lansat în Japonia mult aşteptatul telefon de 5 inch: HTC J Butterfly.  Înainte de a începe prezentarea hardware a telefonului, menţionez faptul că noul HTC J Butterfly va intra în istorie ca primul telefon cu display 1080p.

HTC J Butterfly dispune de un ecran de 5 inch Super LCD 3 cu o rezoluţie remarcabilă de 1920 x 1080 pixeli, ce oferă o densitate a pixelilor de 440 ppi. Procesorul de pe acest mastodont este unul quad-core Qualcomm APQ8064 Snapdragon S4 tactat la 1,5 GHz, fiind ajutat de 2 GB de RAM, o memorie internă de 16 GB + posibilitatea extinderii cu card microSD până la 64 GB, camera foto de 8 megapixeli ce este capabilă să filmeze în format FullHD la 1080p, camera secundară pentru apeluri video de 2 megapixeli şi desigur de un set full option la capitolul conectivitate: Bluetooth, LTE, NFC, Wi-Fi etc. Phableta va rula Android 4.1 Jelly Bean şi are nişte dimensiuni apropiate cu cele ale lui HTC One X: 143 x 71 x 9.11 mm. Marea problemă a acestui telefon este, ca de obicei, autonomia. HTC J Butterfly are o baterie de doar 2.200 mAh, care la asemenea dimensiuni şi dotări, am curajul să afirm că nu va rezista mai mult de 1 zi la o utilizare medie.

HTC J Butterfly va fi disponibil din luna decembrie doar pe piaţa din Japonia şi rămânem cu speranţa că va fi lansat şi un model pentru Europa. Noul telefon va fi disponibil în 3 nuanţe de culori: roşu, negru şi alb.

Sursa: htc.com