gAuto

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat un act normativ legat de asigurarea și păstrarea curățeniei și ordinii pe teritoriul localităților, buna gospodărire a acestora și respectarea normelor de igienă. Acestea constituie o obligație fundamentală a autorităților administrației publice locale, a instituțiilor publice, a operatorilor economici și a altor persoane fizice și juridice.

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale acestei legi are legătură cu obligaţia care revine instituțiilor, persoanelor fizice și juridice de a nu ocupa domeniul public cu vehicule în afară spațiilor marcate expres de administratorul domeniului public.

“În cazul nerespectării obligației, dacă un vehicul staționează pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public, poliția locală poate dispune măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculului. Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public și se realizează, pe durata a 24 de ore.”, se arată în noua lege.

Practic Poliţia Locală îţi poate ridica oricând maşina dacă ai parcat-o pe domeniul public. Există totuşi şi o excepţie, ridicarea vehiculului nu se poate face dacă în interiorul său este vizibilă prezenţa unor persoane.

Legea este una mai complexă de atât şi include mai multe obligaţii pentru instituţiile publice, persoanele fizice şi persoanele juridice. Mai multe detalii despre aceasta găsiţi aici.

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.