Acceseaza managerul de fisiere din Android 6 Marshmallow Software

Deși Android 6.0 Marshmallow nu a adus foarte multe modificări ușor observabile față de Android 5.0 Lollipop, cum ar fi cele la nivel de interfață grafică, Google a lucrat la lustruirea sistemului de operare mobil adăugând opțiuni și funcții noi, multe din acestea luate ca exemplu din universul custom ROM-urilor sau a celor modificate de producătorii de terminale mobile.

O nouă funcție din Android Marshmallow ce merită menționată este prezența unui manager de fișiere (file manager), o premieră pentru sistemul de operare mobil al gigantului din Mountain View, California. Da, știu că această știre nu este una pentru care să te dai peste cap de fericire, însă ca și în cazul System UI Tuner este o funcție ce va elimina nevoia de a instala alte aplicații ce ocupă loc în App Drawer și spațiu din memoria internă.

Înainte de a te apuca să dezinstalezi managerul de fișiere ce-l foloseai până acum trebuie să îți spun că la fel ca și System UI Tuner managerul de fișiere din Android 6 Marshmallow este unui primitiv, cu foarte puține opțiuni – dar este un început.

Spun unul primitiv deoarece în formula curentă acesta este foarte limitat din punct de vedere al acțiunilor pe care le poți executa.

  • afișarea conținutului memoriei interne
  • funcție de căutare
  • ștergerea fișierelor și a directoarelor (folder)
  • copierea fișierelor și a directoarelor
  • partajarea fișierelor și a directoarelor folosind bluetooth, Android Beam sau prin alte aplicații ce pot fi instalate din Play Store

După cum vezi lista funcțiilor managerului de fișiere nu este scurtă, ci foarte scurtă. Din aceasta lipsesc funcții de bază precum redenumirea fișierelor sau mutarea acestora (Cut). În momentul de față nu este posibilă nici instalarea fișierelor .APK, ca să nu mai zic de posibilitatea conectării la servicii externe (Google Drive, Dropbox, OneDrive etc), dar, cum am spus și mai sus, este un început.

Cum accesezi managerul de fișiere?

1. Mergi în meniul Settings -> Storage & USB.

Acceseaza managerul de fisiere din Android 6 Marshmallow

2. În josul paginii vei observa butonul Explore ce te va duce direct în managerul de fișiere.

Acceseaza managerul de fisiere din Android 6 Marshmallow

Sperăm ca în versiunile Android viitoare să vedem tot mai multe funcții adăugate acestui file manager, funcții ce ne vor permite să executăm cât mai multe acțiuni out of the box, fără nevoia unor aplicații din Play Store.