Arhiva-PC

Gianfranco Lanci a fost CEO al Acer până în martie 2011 când și-a dat demisia. Acum a fost numit de curând în poziția de șef de operațiuni pentru Europa în cadrul Lenovo – companie care a pornit din China în business-ul de calculatoare. 

Acest anunț nu a lăsat impasibilă conducerea Acer și au dat un comunicat de presă în care ei consideră că Gianfranco Lanci a încălcat înțelegerea pe care o semnase. Trebuiau să treacă 12 luni până când să se angajeze la un competitor.

Acer stă bine în România, unde ocupă locul 1 ca număr de pc-uri vândute. La nivel global stau mult mai prost și au coborât de pe locul 2 pe locul 4, iar Lenovo a pornit tare ajungând pe locul 2. Acțiunea intentată de către compania taiwaneză reprezintă dovada că au rămas o serie de nemulțumiri față de activitatea lui Gianfranco Lanci care se poate spune că a contribuit la căderea Acer. El nu a știut să mizeze pe tablete și smartphone-uri la timp.

Sursa: blog.ft.com

Categorii: arhiva-pc

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.