Acer Predator Triton 300 SE Notebook

Alături de celelalte noutăți din segmentul de gaming, Acer a prezentat în cadrul CES 2021 și noile laptopuri din seriile Predator Triton 300 și Helios 300. Vom vorbi ceva mai pe larg despre Acer Predator Triton 300 SE, întrucât Helios 300 reprezintă o actualizare la nivel hardware, fără mari diferențe la capitolul design.

Acer Predator Triton 300 SE vine într-o carcasă realizată în cea mai mare parte din metal, doar ramele din jurul display-ului sunt din plastic, la exterior. Din fericire, aceste margini sunt foarte înguste pe trei laturi, așa că laptopul este unul deosebit de compact, cu o grosime de numai 17.9 mm și o greutate de doar 1.7 kg.

Acer Predator Triton 300 SE poate fi echipat cu procesor până la Intel Core i7 H35 din seria a 11-a, ediție specială care atinge până la 5 GHz, cu avantajele platformei incluse, cum ar fi PCIe Gen 4, și grafică NVIDIA GeForce RTX 3060.

Ecranul are o diagonală de 14 inch, rezoluție Full HD și rată de refresh la 144 Hz. Tastatura este iluminată RGB pe trei zone și există buton dedicat modului Turbo, ce permite control imediat asupra turației ventilatoarelor. Acestea dispun de lamele care măresc admisia de aer și un inovator ghidaj care minimizează turbulența și redirecționează fluxul de aer către componentele critice, rezultând o creștere a performanței cu 10% față de generația anterioară. Sistemul de răcire cu două ventilatoare include tehnologiile AeroBlade Fan din a 5-a generație și Acer Vortex Flow, un design-concept care servește la crearea unui flux aerodinamic în interiorul șasiului, constând în conducte de căldură, orificii de evacuare și o pereche de flanșe amplasate strategic care îmbunătățesc răcirea procesoarelor și a altor componente critice, crescând în cele din urmă performanța.

Pe lângă Intel Killer Wi-Fi 6 AX1650, Predator Triton 300 SE dispune de o gamă largă de porturi, inclusiv Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen 2 și HDMI. Autonomia oferită de baterie se pare că poate ajunge până la 10 ore.

Predator Triton 300 SE (PT314-51s) va fi disponibil în EMEA din luna februarie, la prețuri începând de la 1.499 euro.

Acer Predator Helios300 PH315-53

Tot în gama Acer Predator își va face loc anul acesta și ediția revizuită Helios 300. Aceasta a fost actualizată pentru a include cel mai recent procesor grafic NVIDIA GeForce RTX 3080 și până la 32 GB de memorie DDR4.

Afișajul IPS de 240 Hz al notebook-ului cu un timp de răspuns de 3 ms promite imagini clare și vibrante, în timp ce sistemul audio DTS:X Ultra și sunetul surround 3D simulat încearcă să ofere o experiență acustică îmbunătățită.

Laptopul este răcit cu ajutorul a două ventilatoare, inclusiv unul dintre ventilatoarele Acer AeroBlade 3D. Tehnologia Acer CoolBoost permite ajustarea ventilatoarelor pentru a menține zonele critice la temperaturi optime, în orice moment.

Predator Helios 300 (PH315-53) va fi disponibil în EMEA din luna februarie, la prețuri începând de la 1.499 euro.