Smartphone

Am pus achiziția între ghilimele pentru că pentru 1.1 miliarde dolari, Google nu a cumpărat întreaga echipă a HTC. 

Compania americană s-a ales cu peste 2000 de ingineri pe partea de R&D, cei ce lucrau pentru smartphone-urile Pixel. La mijloc mai sunt și ceva patente pe care Google le aduce în portofoliul său.

Echipa de R&D pe care Google a preluat-o de la HTC va rămâne stabilită în Taipei. Am înțeles că devine și cel mai mare centru al companiei americane în zona Asiei de Est și Sud-Est.

Rick Osterlok este vicepreședinte al diviziei de hardware și a precizat că echipa hardware a Google intră în al treilea an de activitate și a punctat faptul că se pregătesc să investească pe termen lung în această direcție (combinație de hardware, software și AI pentru telefoane mobile, boxe wireless și lista de gadgets se va actualiza în fiecare an).

Câteva idei:

  1. Google investește în Taiwan, rivalul vecinului din proximitate;
  2. HTC are șansa să revină într-un mare fel în SUA (parteneriatul HTC – Google le aduce o gură de oxigen);
  3. HTC nu iese din piața de telefoane mobile. Vor dezvolta divizia de VR pe mai departe, la fel și business-ul de smartphone-uri.
Sursa: Blog.google

Tag-uri: GoogleHTC
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.