Arhiva-Social Media

Compania americană a făcut achiziții în mod continuu în ultima decadă. Tocmai ce am dat de un infografic care le prezintă pe cele mai importante. Cea mai scumpă dintre ele este Motorola pentru 12.5 miliarde dolari. Va intra în vigoare dacă va trece de avizul instituțiilor americane și abia din 2012 vom vedea telefoane Motorola sub conducerea directă a Google.

Eric Schmidt a declarat că Google nu a avut în vedere doar cele peste 20.000 de patente ci și produsele aflate în dezvoltare. Se spune că patentele Motorola nu sunt chiar așa valoroase și nu vor ajuta prea mult în războiul cu Apple și Microsoft.

– Google a achiziționat 102 companii și pe primul loc ca sumă investită se află Motorola;

– Alte achiziții de top: DoubleClick în 2007 pentru 3.1 miliarde dolari, YouTube în 2006 pentru 1.65 miliarde dolari, 5% din AOL în 2005 pentru 1 miliard dolari.

Sursa:  TheAtlantic.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.