Retelistica

În 2006, Cosmote dorea să iasă în față în concurența cu Orange și Vodafone, iar cea mai cunoscută ofertă pe cartele preplătite a generat o adevărată isterie la momentul respectiv. 

Detaliile ofertei respective le-am găsit într-un articol de pe Comunic.ro.

3 euro pe lună = 2000 de minute în rețea, reactivare automată pe 1 an de zile. Exista și o altă extraopțiune cu 100 de SMS-uri pentru 1.5 euro. 

Pe o astfel de ofertă, Cosmote a atras clientela concurenților, pe cei dornici să beneficieze de costuri cât mai mici pe telefonia mobilă. Acum se văd în situația în care pierd abonați către mai dinamicul Digi Mobil al RCS-RDS.

Parteneriatul cu Orange ar trebui să aducă o gură de oxigen pe partea de acoperire 4G și oferte convergente care să readucă Telekom pe o pantă ascendentă în ce privește numărul de abonați pe telefonie mobilă.

După 10 ani, fiecare operator telecom iese în față cu minute naționale + SMS-uri nelimitate, pe abonamente. Pe cartele preplătite se oferă mii de minute și SMS-uri. Aș putea spune că apelurile de voce și SMS-urile trec într-un con de umbră, nu mai contează atât de mult.

Traficul de date și calitatea vitezei de transfer încep a conta, smartphone-urile au cucerit piața și ca să-l folosești la potențial maxim ai nevoie de internet la viteze cât mai bune.

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.