Hardware

ADATA a anunțat SSD-ul Ultimate SU800 în ediția 3D NAND M.2 2280. Tehnologia 3D NAND oferă o durată de utilizare mai lungă față de 2D NAND. ADATA îl aduce în variante cu 128, 256, 512 și 1 TB, iar prețurile sunt “extrem de atractive” (citat luat din comunicat). 

Viteza atinsă în citire – 560 MB/s și în scriere urcă la 520 MB/s. Este un SSD ce merge direct pe porturile M.2, utilizate standard pe notebook-uri și din ce în ce mai răspândite și pe desktop PC-uri. SSD-urile pe M.2 2280 nu consumă multă energie electrică și se alimentează direct din placa de bază.

Durată de utilizare crescută cu 25% – 2 milioane ore vs 1.5 milioane ore pe un 2D NAND.

Alte tehnologii implementate: SLC Caching – single-level cell performance pentru accelerarea vitezei la cerere, LPCD – low density parity check pentru integritatea datelor, RAID Engine și Data Shaping – distribuția egală a ciclurilor de citire / scriere spre a prelungi durata de viață a SSD-ului, DEVSLP – device sleep ce trece SSD-ul în stare inactivă. În pachet alături de SSD sunt incluse și licențe pentru SSD Toolbox – aplicație de drive management și Migration Utility – mirgare a datelor.

Categorii: hardware
Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.