Smartphone

Numele Nokia rămâne un reper în lumea telefoanelor, însă din păcate succesul din perioada anilor 2000 nu se va mai întoarce.

Compania finlandeză HMD Global, cea care a preluat drepturile de utilizare a brandului Nokia Mobile prin 2017, a confirmat oficial că renunţă în a mai utiliza acest nume, iar toate lansările de acum înainte vor fi realizate sub brandul HMD.

HMD a primit un motto nou, „Human Mobile Devices”, iar toate conturile de socializare, cât şi site-ul oficial Nokia Mobile, au fost redenumite în HMD.

Primele telefoane HMD vor fi prezentate oficial în cadrul MWC Barcelona 2024, eveniment ce va avea loc în perioada 26 – 29 februarie. Din surse anterioare am aflat că ni se pregătesc cel puţin şase noi smartphone-uri HMD, acestea fiind cunoscute în prezent drept HMD Pulse, Pulse Plus, Pulse Pro, Legend, Legend Plus şi Legend Pro.

Cât despre actualele device-uri Nokia, stocurile existente vor fi comercializate normal, urmând să apară chiar şi ceva oferte de epuizare de stoc. Compania finlandeză va continua să ofere suport software acelor modele aflate încă în perioada promisă pentru actualizări regulate.

Update: Am primit un răspuns oficial din partea HMD Global referitor la acest subiect. Vi-l las mai jos exact aşa cum a ajuns în căsuţa noastră de mail:

Suntem siguri că ați observat că ne actualizăm canalele de la “Nokia Mobile” la “HMD”. Această schimbare reprezintă mai mult decât un nume nou – introducem o nouă strategie multi-brand fresh și ne bucurăm foarte mult de ea. Acest lucru înseamnă că veți vedea o gamă de “HMD Originals”, alături de telefoane Nokia și produse interesante de la noi parteneriate în acest an.

Suntem Human Mobile Devices, dar puteți să ne spuneți HMD. Avem o mulțime de noutăți și anunțuri care vor urma în 2024, așa că rămâneți cu ochii în patru!

Veți continua să vedeți noi telefoane Nokia. În spiritul valorilor noastre, HMD va continua să proiecteze telefoane mai durabile și mai accesibile – produsele noastre reparabile, durabile și pentru detoxifiere digitală se bucură de un succes incredibil atât în rândul consumatorilor, cât și în rândul companiilor – și suntem încântați să construim pe baza acestui avânt cu noul brand HMD. Vă puteți aștepta la niște experiențe excepționale cu noile dispozitive mobile.

În ceea ce privește această evoluție, Ravi Kunwar, Vicepreședinte, India și APAC, HMD Global, a declarat:

“Astăzi este o zi importantă pentru HMD, deoarece trecem de la statutul de licențiat al mărcii la cel de proprietar al mărcii, un pas important în călătoria noastră! Acest lucru înseamnă că veți putea vedea produse originale HMD unice, telefoanele Nokia pe care le-ați iubit dintotdeauna și câteva parteneriate super interesante pe care abia așteptăm să le dezvăluim. Suntem entuziasmați de oportunitățile pe care le oferă acest lucru și vă invit să rămâneți cu toții alături de noi pentru a vedea evoluția unor noi capitole pentru HMD. Sprijinul dumneavoastră constant alimentează angajamentul nostru de a oferi excelență și, împreună, redăm o poveste convingătoare despre inovație și progres’.

Despre HMD

Noi suntem HMD, Human Mobile Devices. La HMD, începem prin a ne concentra pe ceea ce își doresc cu adevărat oamenii. Consumatorii noștri sunt pasionați de protejarea planetei, se simt adesea copleșiți de supraîncărcarea digitală și își urmăresc îndeaproape bugetul. De aceea, suntem încântați să fim cel mai mare producător de smartphone-uri din Europa, promotorii telefoanelor care se repară la domiciliu și un punct de reper pentru o pauză digitală atât de necesară.

În acest an, vă puteți aștepta să vedeți un nou portofoliu de dispozitive mobile originale HMD, precum și telefoane Nokia și noi parteneriate interesante. Pentru informații suplimentare, consultați www.hmd.com.

În concluzie, vom avea în continuare lansări de device-uri Nokia.

Sursa: gsmarena.com