Android

Google a publicat o listă oficială cu distribuţia diferitelor versiuni ale sistemului de operare Android pe device-urile care-l utilizează. Se pare că update-urile din ultima perioadă pentru versiunea 4.0 Ice Cream Sandwich s-au mişcat bine, iar numărul telefoanelor/tabletelor care utilizează în acest moment această versiune de Android s-au dublat.

Se pare că supremaţia lui Android 2.3 Gingerbread începe să scadă, ajungând de la 64% în luna iunie, la puţin peste 60% în luna iulie. Procentul destul de ridicat de 60,6% explică faptul că sunt încă o mulţime de device-uri blocate la acest nivel, în special datorită capacităţii hardware scăzute, dar mai ales datorită nepăsării unor companii care în lupta lor de a vinde cât mai multe terminale noi, uită de cele vechi şi le condamnă la pieire. Ba mai mult, încă 15,5% din device-urile cu Android utilizează versiunea Froyo, o versiune veche şi necompetitivă. Singurul lucru îmbucurător este dublarea numărului de terminale cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Noua versiune de Android, 4.1 Jelly Bean se regăseşte în proporţie de 0,8%, aceasta fiind disponibilă în acest moment doar pe terminalele proprii ale Google.

Sursa: developer.android.com