Diverse

AerCap Holdings N.V. este cea mai mare companie de leasing de avioane din lume, aceasta având la nivelul anului 2021 peste 1800 de avioane, peste 900 de motoare şi peste 300 de elicoptere. Suplimentar acestora, AerCap Holdings N.V. avea la nivelul anului trecut solicitări către producători pentru alte 460 de aeronove noi.

În februarie 2022 a venit războiul din Ucraina, iar AerCap Holdings N.V. a fost prinsă cu 135 de avioane şi 14 motoare de avion închiriate la companii ruseşti. Pentru invazia agresivă a Ucrainei, Rusia a primit numeroase sancţiuni internaţionale, sancţiuni la care a răspuns cum a putut.

Unul dintre aceste răspunsuri a fost de confiscare a avioanelor aflate pe teritoriul ţării. Cei de la AerCap Holdings N.V. au confiscate în prezent 113 avioane şi 11 motoare de avion. În contextul relaţiilor tensionate dintre Rusia şi ţările occidentale, şansele ca aceste avioane să mai revină în posesia companiei de leasing sunt minime.

Din fericire pentru AerCap Holdings N.V. acele avioane şi motoare erau asigurate, chiar dacă unele poliţe erau făcute la companii de asigurări ruseşti (în spate există alte companii de reasigurare occidentale). Mare parte din pierdere va fi recuperată, însă până la acel moment AerCap Holdings N.V. a anunţat pierderi nete de 2 miliarde de dolari pentru primul trimestru din 2022. Şi totuşi este un început de an bun, spun reprezentanţii companiei.

Sursa: cnn.com