Diverse

Acest articol nu vă va învaţă ce este AliExpress sau cum aţi puteţi face achiziţii de pe acest site, ci este un articol care vă va ajuta să economisiţi bani atunci când cumpăraţi ceva de pe aliexpress.com. Nu sunt procente de neglijat, vorbim de un minim de 7% şi un maxim de 10%.

Pentru a recupera o parte din suma investită trebuie să intraţi într-un program de tip cashback. Unul dintre cele mai cunoscute programe este Alibonus (mai există şi altele). După ce vă faceţi cont pe alibonus.com aveţi două posibilităţi de a beneficia de cashback:

  • Instalaţi extensia Alibonus pentru browser (compatibile sunt Chrome, Opera, Firefox şi Yandex). După ce aţi instalat extensia, puteţi cumpăra orice, oricând de pe aliexpress.com;
  • Dacă utilizaţi un alt tip de browser, înainte de fiecare achiziţie intraţi în contul de pe alibonus.com şi daţi click pe butonul “Activate”. Acesta vă va trimite pe site-ul aliexpress.com şi puteţi continua cumpărăturile.

După plata produselor, în maxim 30 de minute în contul de pe alibonus.com vă vor apărea banii economisiţi cu statusul “în aşteptare”. Acest status va rămâne astfel până când veţi confirma pe AliExpress primirea produselor achiziţionate. În acel moment statusul se va schimba automat în “confirmat” şi veţi putea retrage banii oricând. Banii se pot retrage abia după ce aţi acumulat minim 5 dolari în cont, iar transferul acestora se face uşor în contul PayPal (atenţie că PayPal percepe comisioane la fiecare tranzacţie).

Noile conturi create pe alibonus.com pleacă cu un cashback de 7%. Acesta se poate modifica în funcţie de achiziţiile ulterioare astfel:

  • 0-2 dolari – cashback 7%;
  • 2-6 dolari – cashback 7.5%;
  • 6-12 dolari – cashback 8%;
  • 12-60 dolari – cashback 8.5%;
  • 60-100 dolari – cashback 9%;
  • 100-200 dolari – cashback 9.5%;
  • Peste 200 dolari – cashback 10%.

Exemplu: Prima dată achiziţionaţi un smartwatch de 35 dolari. La acesta veţi primi înapoi 7%, adică 2.45 dolari. Data următoare vă cumpăraţi o baterie externă de 30 dolari. La aceasta veţi primi înapoi 7.5% (vă încadraţi între 2-6 dolari de la prima achiziţie), adică 2.25 dolari. Procesul continuă astfel până ajungeţi la o valoare totală de 200 dolari cashback. După aceasta la orice achiziţie primiţi înapoi 10%.

Dacă sunteţi un fan aliexpress.com, cred că aceasta este o soluţie decentă de recuperare a unei părţi din investiţie. Vă puteţi face oricând cont pe alibonus.com sau puteţi alege un alt program tip cashback existent în dot com.