Diverse

Toţi mai avem prin casă produse / gadget-uri de care vrem să scăpăm, iar vânzarea pe diferite platforme de anunţuri pare a fi cea mai comodă alegere. De multe ori în negocierile cu cumpărătorii ne împotmolim în momentul în care decidem cine plăteşte curierul. Pentru o sumă de 20 – 30 lei în plus tranzacţia poate chiar fi pierdută dacă unul nu lasă de la el.

De câteva luni bune mai toate platformele de anunţuri online au negociate cu diverşi curieri preţuri preferenţiale, însă una singură oferă transportul cu deschidere colet, verificare şi plata ramburs în mod gratuit: publi24.ro. Chiar dacă majoritatea produselor le vindem pe olx.ro, lajumate.ro sau okazii.ro, această platformă nu îţi impune restricţii pentru a beneficia de această facilitate, tot ce trebuie să faci este să publici anunţul şi la ei (cu alegerea transportului gratuit).

Publi24.ro este un site foarte mic, de obicei anunţurile mele nu au avut mai mult de 10 – 20 vizualizări, însă îl utilizez tocmai că oferă această facilitate interesantă. Pentru a nu se face exces de acest serviciu, compania limitează numărul de livrări la 2 / lună / cont (au fost 3 până acum câteva luni, dar probabil costurile erau prea mari şi le-au redus), iar pentru a beneficia de gratuitate completă, coletul trebuie să aibă o greutate de până la 10 kg, să aibă maxim 60 cm lungime, 50 cm lăţime şi 30 cm înălţime, să fie trimis într-o localitate unde Fan Curier are agenţie (lista completă o puteţi găsi aici), iar la modalitatea plăţii ramburs să alegeţi Cont Colector, adică să introduceţi contul IBAN (la varianta plic plătiţi 9.96 lei).

În general majoritatea vânzărilor le fac prin olx.ro, iar dacă ştiu că mă încadrez în limitele impuse de publi24.ro, ofer şi transport gratuit. Am sesizat că de multe ori dacă menţionezi acest lucru în corpul anunţului, primeşti mai multe mesaje din partea celor interesaţi. Până la urmă este o modalitate în plus de a garanta seriozitatea ta ca vânzător.

Ştiu că majoritatea dintre voi cunoşteau această posiblitate, însă pentru restul sper să fie un articol util. Până la urmă un 15 – 20 – 30 lei în plus în buzunar nu strică, nu ?