Diverse

Toţi ştim că Statele Unite ale Americii reprezintă țara cea mai dezvoltată tehnologic din punct de vedere militar. Pentru anul 2015 bugetul alocat Apărării este de 577 miliarde de dolari (România a alocat pentru anul 2015 aproximativ 2.65 miliarde de euro), iar o parte semnificativă din acesta este îndreptat către descoperirea de noi tehnologii.

Una dintre aceste tehnologii la care agenţia militară americană DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) lucrează de câţiva ani este reprezentată de gloanţele inteligente. Tehnologia se numeşte EXACTO şi ar putea intra în dotarea armatei americane în foarte scurt timp.

Aceste gloanţe îşi pot schimba traiectoria în aer în funcţie de mişcările realizate de ţintă. Modificările din aer pot fi realizate datorită unor mici aripi montate pe marginile proiectilului, iar urmărirea victimei este posibilă datorită unor lasere montate pe vârful glonţului. Noile proiectile sunt foarte exacte, măresc distanţa de lovire a ţintelor şi nu oferă prea multe şanse de scăpare.

Vă daţi seama ce se va întâmpla la nivel mondial când aceste gloanţe vor deveni disponibile maselor?

Sursa: iflscience.com

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.