Agenţia Rutieră Română. De ce?

13/04/2009

         Eu sunt liniştit, nu am maşină şi când îi văd pe ăştia nu am nicio teamă. Când merg spre locul de muncă( vreo 30 de kilometri pe Bucureşti – Piteşti, drumul naţional), observ “stoluri” de tiruri oprite pe stânga şi pe dreapta şi atunci ştiu că au ieşit la vânătoare ARR şi RAR. 
            Am auzit că prin alte părţi nu există aşa ceva. 
          Eu nu înţeleg care este misiunea lor. Să verifice starea maşinilor?
          Păi nu există RAR pentru asta. Se eliberează un certificate la ITP şi la revizia periodică şi poţi circula. Ies pe drum ca să reverifice? De ce?
          Un poliţist poate opri un talon dacă nu are revizia făcută şi gata. Nu ar mai fi nevoie şi de “specialistul” RAR – normal, ar fi valabil dacă reviziile s-ar face cu adevărat şi nu pe spongi( ştiti cazul cu maşină împinsă în hala RAR şi care a obţinut ştampila de a circula pe drumurile superbe ale patriei).  
         Tirurile şi greutatea lor sunt iarăşi o mică problemă. Dar şi aici un amărât de poliţist s-ar descurca. Nişte amenzi mai serioase ar pune pe gânduri pe ăia care pun 45 de tone in loc de 25 cât prevede regulamentul.
          RAR ar trebui să îşi facă treaba în secţiile sale şi sa nu trimită la vânătoare pe ai săi angajaţi. ARR nu îi văd rostul dar cu siguranţă sunt persoane mult mai importante care i-l văd. 
          Până atunci, stimabile, să nu ai parte de controlul piraţilor astora( dacă ai o maşină bună nu ai de ce să te îngrijorezi, cei care cotizează posedă: Dacia 1310 – orice versiune de caroserie, Aro, Oltcit, model vechi de la orice marcă, Raba, Tir de orice dimensiune s.a.m.d.).

Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.