Diverse

Sistemul de navigaţie european Galileo devine din ce în ce mai exact prin lansarea a încă patru noi sateliţi. Cei 26 sateliţi vor avea o precizie de localizare cu o marjă de eroare de doar 20 de centimetri.

Chiar dacă este nevoie de doar 24 de sateliţi pentru ca Galileo să funcţioneze la parametrii optimi, Agenţia Spaţială Europeană (ASE) va continua lansările şi în perioada următoare cu alţi patru sateliţi care să asigure backup-ul în caz de urgenţe (aceştia vor intra în funcţiune doar atunci când va fi necesar). În total vor fi şase astfel de sateliţi de rezervă.

Întreg preţul proiectului Galileo depăşeşte suma de 10 miliarde de euro, iar cei care nu ştiu ce reprezintă acest Galileo, vă spunem că acesta este versiunea europeană a cunoscutului sistem american GPS. Mai multe smartphone-uri din 2018 sunt compatibile cu Galileo, în special cele high-end.

Sursa: zf.ro

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.