Smartphone

În urmă cu ceva timp Apple a trecut prin numeroase scandaluri legate de throttling şi scăderea performanţelor iPhone-urilor pentru “a salva” autonomia device-urilor. În multe ţări există în continuare procese pe rol, însă în Franţa lucrurile au fost tranşate foarte uşor: Apple a fost amendată şi este obligată (la fel ca oricare alt producător) să nu mai intervină asupra performenţelor telefoanelor.

Acest aspect este destul de important dacă ai un iPhone de generaţie mai veche (sau chiar un iPad). Se pare că dacă eşti utilizator al unui astfel de device şi îţi schimbi regiunea pe Franţa, smartphone-ul tău va fi mai performant (în realitate terminalul va funcţiona normal, funcţia Performance Management este dezactivată automat).

Utilizatorii susţin că după modificarea regiunii la Franţa, iPhone-urile lor au devenit mai rapide, iar diferenţa se simte şi în benchmark-uri. Iată mai jos un exemplu din AnTuTu cu un iPhone 7:

Nu vă aşteptaţi acum la minuni, însă teoria spune că device-ul vostru ar deveni ceva mai fâşneţ. Există totuşi şi un efect advers: autonomia ar putea scădea.

Franţa pare a fi una dintre ţările cu cele mai clare reguli menite să ajute oamenii. Să nu uităm că în această ţară producătorii nu pot vinde smartphone-uri fără căşti în cutia de retail.

Sursa: gizchina.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.