Software

Am fost utilizator ocazional de AIM / AOL Instant Messenger, asta pentru că Yahoo! Messenger mi se părea a fi prea aglomerat la un moment dat. Astăzi au trimis mail cum că serviciul urmează a fi tras pe linie moartă. 

În era Facebook Messenger și WhatsApp nu prea mai este loc pentru serviciile de mesaje instant clasice, iar AIM ce a făcut parte din portofoliul AOL se închide pe 15 decembrie.

Bănuiesc că au mai fost maxim 2 – 3 utilizatori de AIM printre voi, asta în cel mai bun caz. Nimeni nu-i va simți lipsa. Nu a avut impactul Yahoo! Messenger în țara noastră. Perioada de glorie a AIM a fost prin anii 1990 – început de 2000. La început chiar a fost un mic război între AIM și MSN Messenger dezvoltat de către Microsoft.

Se mai închide o filă din istoria internetului.

În aceeași ordine de idei:

  • MSN Messenger s-a închis în 2014;
  • Yahoo! Messenger în versiunea desktop a ieșit din scenă în 2016.

Mă aștept ca la un moment dat să-l vedem și pe Skype în această listă. Mi se pare că a pierdut mult teren în fața WhatsApp sau a Messenger-ului de la Facebook. Google se tot chinuie să vină cu servicii concurente, dar Allo și Duo nu prind avântul pe care compania americană și-l dorește.

Categorii: software
Tag-uri: AOL

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.